29 / 03 / 2024

Altındağ Belediyesi’nden Gagavuzya’ya kültür merkezi!

Altındağ Belediyesi’nden Gagavuzya’ya kültür merkezi!

Daha önce Bosna Hersek’in Visoko kentine bir kültür merkezi inşa eden Altındağ Belediyesi şimdi de Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nde kültür merkezi inşa ediyor.




Daha önce Bosna Hersek’in Visoko kentinde bir kültür merkezi hayata geçiren Altındağ Belediyesi, bu sefer de Gagavuz Türkleri’nin yaşadığı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’ne büyük bir yatırım kazandırıyor. Gagavuzya’daki Türklerin faydalanması için bölgeye bir kültür merkezi hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Tiryaki, inşaata 1 ay içinde başlayacaklarını ifade etti.


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah’ı makamında ağırlayarak yapılacak kültür merkezi hakkında açıklamalar yaptı. İrina Vlah, önce Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü’ne gitti ve burada ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi sahibi oldu. Değişen Altındağ’ı daha yakından tanıma fırsatı bulan Vlah, daha sonra Başkan Tiryaki’yi makamında ziyaret etti. Altındağ’ın kısa sürede kat ettiği büyük mesafeyi İrina Vlah’a anlatan Başkan Tiryaki, ilçeye yaptığı yatırımlar üzerinde durdu.



Altındağ Belediyesi



Geri Dön