20 / 04 / 2024

Kosova'ya Sultan Murat Kültür Merkezi yapılacak!

Kosova'ya Sultan Murat Kültür Merkezi yapılacak!

TİKA ile Bursa Osmangazi Belediyesi arasında Kosova'da Sultan Murat Kültür Merkezi inşa edilmesine ilişkin işbirliği protokolü imzaladı. Obiliç'te sosyal ve kültürel amaçlı bina yapılmasını içeren proje, 2014 yılında tamamlanacak.




TİKA ile Bursa Osmangazi Belediyesi arasında, Kosova'da Sultan Murat Kültür Merkezi yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.


Bursa Osmangazi Belediyesinin Obiliç'te sosyal ve kültürel amaçlı bina yapılmasını içeren proje, 2014 yılında tamamlanacak. Binanın mülkiyeti ve kullanım hakkı Obiliç Belediyesinde olacak.


TİKA Başkanı Serdar Çam, kardeş belediye ilişkisi çerçevesinde böyle projelerin sayısının artmasını temenni etti.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Balkanlardaki farklı belediyelrle kardeş olduklarını ve ortak projeler hayata geçirdiklerini söyledi.


Osmanlı Padişahı 1. Murat'ın, Kosova Meydan Muharebesi'nde şehit edildiğini ve iç organlarının Kosova'ya naaşının ise Bursa'ya gömüldüğünü hatırlatan Dündar, "1. Murat, iki mezarı olan bir padişahımız. Bizler de Osmangazi Belediyesi olarak her yıl ağustos ayında oradaki kabri başında Sultan Murat'ı anıyoruz. Obiliç Belediye Başkanı ile yaptımız görüşmelerde orada kültür merkezi yapmayı taahhüt ettik, adı da Sultan Murat Kültür Merkezi olacak. Projeyi tamamladık, merkezi Osmangazi Belediyesi TİKA vasıtasıyla yapacak."


AA


Geri Dön