19 / 04 / 2024

Altındağ Camisi Kasım ayında ibadete açılacak!

Altındağ Camisi Kasım ayında ibadete açılacak!

Gençlik Parkı karşısında yapımına iki yıl önce başlanan 25 bin kişilik caminin, kasım ayında ibadete açılması planlanıyor.



Gençlik Parkı karşısında bulunan İtfaiye Meydanı'na Altındağ Camii ve Kültürel Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2 yıl önce yapımına başlanan  Ankara  Ulusal Camii ve Kültür Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. Caminin içi ve dış köşeleri, Selçuklu döneminde kullanılan ve Ankara'da ilk sayılabilecek mukarnas taş süsleme sanatı ile donatılıyor.


7 KİŞİ SÜSLEME YAPIYOR

70 bin metrekare alan üzerine inşa edilen camide aynı anda 25 bin kişi ibadet edebilme imkanına sahip olacak. Ankara'nın en büyük camisinin kasım ayında hizmete açılması planlanıyor. Mukarnas sanatı ustası Ersin Edip Bilgin, cami inşaatı hakkında verdiği bilgide, "Selçuklu döneminden günümüze sarkan bu taş süsleme sanatını Selçuklu döneminde birçok han, hamam gibi Anadolu Türk mimarisinde taş süsleme sanatı olarak görürüz. Mukarnas sanatı ile süslemeye 7 kişilik ekibimizle devam ediyoruz. 250 kilogramlık taşları sıfırdan başlayarak caminin en yüksek tepesi 45 metreye vinçlerle taşıyoruz" dedi.


900 ARAÇLIK OTOPARKI BULUNUYOR

Bitmiş bir köşeye toplamda 5 ton mukarnas süslenmiş taş monte ediyoruz. Mukarnas'ın anlamı (ezelden-ebede) yani sıfırdan sonsuza giden geometrik şekiller ve motifler anlamına geliyor" dedi. Osmanlı'dan sonra Cumhuriyet döneminde Osmanlı mimarisinin en kapsamlı işlendiği camilerden biri olma özelliğini taşıdığını ifade eden mukarnas ustası Bilgin, "5 katlı kapalı otoparkta 900 araç park kapasiteli. Bunun yanı sıra kültür merkezi var" dedi.



Sabah



Geri Dön