27 / 04 / 2024

Altındağ için 70'den fazla projemiz hazır!

Altındağ için 70'den fazla projemiz hazır!

AK Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Asım Balcı yaptığı açıklamada ilçe için 70'ten fazla proje hazırladıklarını söyledi.



AK Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Asım Balcı, Altındağ Seçim ve Koordinasyon Merkezi'nde, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik çalışmalarını  Anadolu Ajansı muhabirine anlattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Altındağ'ın bütün ulaşım noktalarının merkezinde bulunduğunu, eski Ankara'nın tarihini, dokusunu içinde barındırdığını vurgulayan Balcı, ilçeye yapılacak olan hizmetlerin Ankara'nın kalkınmasına ve tanıtımına büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Tarih ve kültürü ön plana çıkaracak özel çalışmalarla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi, ticareti canlandırmayı hedeflediklerini dile getiren Balcı, "Bugüne kadar iyi hizmetler yapıldı. Bu hizmetleri daha ileri noktalara taşıyacağız." dedi.

- "1 milyon 800 bin metrekarelik yeşil alan planlaması"

Ankara Büyükşehir Belediyesince yeni dönemde ilçe sınırları içerisinde 3 millet bahçesi yapılmasının planlandığını söyleyen Balcı, Altındağ'ı toplam 5,5 milyon metrekareyi bulan yeşil alanla Ankara'nın en yeşil ilçesi yapmayı planladıklarını da belirtti.

Balcı, ilçede her yaş grubunun değişik aktiviteler yapabileceği alanlar oluşturacaklarını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz ilçe belediyesi olarak 1 milyon 800 bin metrekarelik bir yeşil alan planlaması yaptık. Yerlerini de tespit ettik. Altındağlılar o alanlara gelecekler, dinlenecekler, piknik yapacaklar, çocuk oyun alanlarıyla, bisiklet yollarıyla, parkurlarla ve birtakım aktivitelerle keyfili vakit geçirecekler. Yaşlılarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın çok güzel vakit geçirecekleri alanlar yapacağız. Mahalle ve sokak aralarında bulduğumuz boş alanları yeşille donatarak, gençlerimizin basketbol ve futbol gibi aktiviteler yapabilmeleri için fiziki altyapıyı oluşturacağız."

- Mahallelerde ücretsiz oyun evi 

Alışveriş merkezlerindeki oyun evlerini mahallelere taşıyacaklarını, çocukların sokaklarındaki kapalı oyun evlerinde hiçbir ücret ödemeden vakit geçirmelerini sağlayacaklarını, engellilere yönelik hizmetlerin öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Balcı, engellilerin sosyalleşmesi için modern engelli erişim merkezleri kuracaklarını belirtti. 

Balcı, günlük işlerini yaparken engelli yakınlarını emanet edecek yer bulamayan vatandaşların sorununu, günü birlik bakım merkezleriyle çözeceklerini dile getirerek, "Yakınlarını kendi bırakma imkanı olmayan vatandaşlarımızın evlerinden engelileri biz gidip alacağız, uzmanlar eşliğinde misafir edeceğiz." şeklinde konuştu.

- "İlçe sınırlarımızda müthiş bir tarih var"

Başkentin en büyük müzelerinin Altındağ'da olduğunu söyleyen Balcı, ilçe de 14 müzenin bulunduğunu ve güvenlik, aydınlatma gibi fiziki şartları iyileştireceklerini dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde  Ankara  Kalesi'nde tanıtım ofisi kuracaklarını söyleyen Balcı,  şu şekilde devam etti:

"Bir bütün olarak Ulus'tan başlayan, Hacı Bayram Veli, Ankara Kalesi, Hamamönü, Anafartalar'dan, Ulucanlar Açık Cezaevi Müzesi'ne varana kadar eksilikler giderilerek Ankara'nın tanıtımına katkıda bulunacağız. Okullardaki öğrencilerimizi buralara getirip tarihi mekanları tanıtacağız. Çünkü İstiklal Marşımızın yazıldığı mekan, Taceddin Veli Dergahı'nın hemen yanındadır. İlçe sınırlarımızda müthiş bir tarih var. O bakımdan bütün bunların ön plana çıkarılmasına ve tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. Ayrıca şu ana kadar fazla kimsenin bilmediği tarihi dokuları da gün yüzüne çıkaracağız. Mimar Sinan'ın Ankara'da tek yaptığı tek tarihi cami Altındağ'dadır. Bunu Mimar Sinan Külliyesi olarak dönüştüreceğiz." 

 


Geri Dön