23 / 04 / 2024

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...



Yurtdışında bulunan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesine yönelik yeni Varlık Barışı düzenlemesinin tebliği dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu düzenlemeye göre; gerçek ve tüzel kişilerce, yurtdışında bulunan varlıklar, 5 Temmuz 2022 - 31 Mart 2023 arası banka ya da aracı kurumlara bildirilebilecek. Varlıkların bildirilen tarihlere göre kademeli olarak vergi oranı söz konusu olmuş olacak. Eğer getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise vergi oranı sıfır olacak.

DAHA AZ VERGİ VERİLECEK

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Tebliği’ne göre; bildirilen varlıkların, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren üç ay içerisinde Türkiye’ye getirilmesi veya Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlarda mevcut veya yeni açılan bir hesaba transfer edilmesi istenecek. Bildirilen varlıkların değeri üzerinden % 3’e kadar vergi ödenecek, fakat erken bildirimde daha az vergi olacak. 30 Eylül 2022 tarihine kadar yapılan bildirimlerde ise varlıkların değeri üzerinden % 1, 1 Ekim 2022 - 31 Aralık 2022 tarihi arasındaki bildirimlerde % 2, bu tarihten 31 Mart 2023 tarihine kadar bildirimlerde ise % 3 vergi ödenecek.

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön