26 / 04 / 2024

Altını olanlar dikkat! Ünlü ekonomist şifreyi verdi

Altını olanlar dikkat! Ünlü ekonomist şifreyi verdi

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, altına yatırım yapan vatandaşlara dikkat çeken tavsiyelerde bulundu. 



Altın fiyatlarında yükseliş grafiğinin tersine dönmesinin ardından, vatandaşlar bu süreci alım fırsatı olarak görüp görmeme konusunda tereddütte kaldı. Konuya ilgili konuşan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, "Bundan sonra ‘Altın ne kadar yükselir’ diye düşünmek lazım. Bin TL altın için taban fiyat oldu. Bundan sonraki süreçte de altına yatırım yapılabilir. Altın Türk yatırımcıya kazandırmaya devam edecektir.” diye konuştu.
"VATANDAŞLAR YARIM GRAM ALTINA YÖNELDİ"
Çeyrek altın almayı bırakan vatandaşların gram altın da almayıp, yarım gram aldıklarını vurgulayan Başkan Salih Özman, “Yakın zamanda Uluslararası Kuyumculuk Fuarı'na gittik . Anadolu’daki tüm kuyumcular çok umutluydu. Şu anda ise birçok şehirde müşteriden gelen çeyrek altınlar talep görmediği için kesilip eritilmekte. Çeyrek altın bin 700 TL’nin üstüne çıktığı için kolay kolay götürülebilecek bir hediye olmaktan da uzaklaştı. Stantlarımızı yarım gramlar doldurmaya başladı. Artık satılabilecek altınlar yarım gram oldu. Yarım gram 500, gram altın ise bin TL’den satılmakta. Geçtiğimiz senelerde haziran ayının 2. haftası itibariyle hareketlilik başlıyor, okullar kapanınca da yoğun bir tempoya giriyorduk” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön