29 / 03 / 2024

Altını olanlar dikkat! Ünlü ekonomist şifreyi verdi

Altını olanlar dikkat! Ünlü ekonomist şifreyi verdi

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, altına yatırım yapan vatandaşlara dikkat çeken tavsiyelerde bulundu. 



“0,10 GRAM ALTININ YERİNİ 0,05 GRAM ALTIN ALABİLİR”
Geçen yıl piyasaya çıktığı gibi biten gram altının 10’da 1’ine denk gelen 0,10 gram altının da daha azının talep edildiğine değinen Salih Özman, “2021’de gramın 10’da 1’i dediğim 0,10 gr altınlar satılmaktaydı. Bu altınlar çok sayıda talep aldı. Biz bu altınları satmayı arzulamıyoruz çünkü uğraşılacak bir şey değil. Rafinelerin de basmaya uğraşacağı bir altın değil. Vatandaşlar gramın 20’de 1’ine denk gelen 0,05 gram altın sormaya başladılar. Bazı rafineler bu altınları üretmeye başlamışlar. Ben mağazama alıp henüz satışını yapmadım. Satılsa neye yarar onu da bilmiyorum. Zaten kar marjı çok düşük olan bir ürün ne kuyumcunun kazancı olur ne de alan kişiye bir şey katar. Ondan dolayı tezgaha bırakmadık" dedi.

“ALTIN BİN TL'NİN ÜZERİNE ÇIKAR”
Bin TL’yi aşan altının gram fiyatının bu seviyeden aşağıya düşmeyeceğini iddia eden Özman, şöyle söyledi:

“Şu andan itibaren ne alırsanız alın yatırım aracı olarak görülür. Altın fiyatları epey bir zamandır bin TL’lik kritik eşiğinde. Dünyadaki tüm dev ekonomilerde enflasyon bulunuyor. Dünya piyasalarında da altının fiyatı inmiyor. Dünyada bu kadar enflasyon varken alttın fiyatlarının geri çekileceğini sanmıyorum. Bundan sonra ‘Altın bin TL’nin ne kadar üstüne çıkar’ diye düşünmek lazım. Bin TL altın için taban fiyat oldu. Bundan sonraki süreçte de altına yatırım yapılır. Altın Türk yatırımcıya kazandırmayı sürdürür.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön