24 / 04 / 2024

Altının uçacağı tarihi analistler verdi: Şimdi alan o tarihte kazanacak

Altının uçacağı tarihi analistler verdi: Şimdi alan o tarihte kazanacak

Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Altın fiyatlarıyla ilgili yapılan son değerlendirme ise meraklılarını çok yakından ilgilendiriyor.



GELECEK AY YÜKSELEBİLİR

Analistlere göre altın fiyatları gelecek ay açıklanacak Amerikan Merkez Bankası faiz açıklamasından sonra yeniden yükselebilir. Eğer merkez bankası faizler indirime giderse bu doğrudan altın fiyatlarına yansıyacak. Yani bu tarihin Ekim ortalarına ya  da kasım ortalarına denk gelmesi bekleniyor.

Gelin hep birlikte altın fiyatlarına da göz atalım. Fed'in faiz kararı, 'şahin' açıklamalarıyla güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetlerinin resesyon endişelerini artırması ile piyasalarda düşük risk iştahı teması sürerken güvenli liman altında düşüş sürüyor.

Doların güçlenmesiyle birlikte emtiada geniş çaplı başlayan satışlarla altının ONS'u Nisan 2020'den bu yana görülen en düşük seviyeler olan 1621 dolara kadar düştü.

Analistler, Dolar Endeksi'nin son 20 yılın zirvesinde işlem görmeye devam etmesinin altın fiyatlarını baskıladığını dile getirirken, Fed tarafından da yeni faiz artışı mesajları gelmeye devam ediyor.

Chicago Fed Başkanı Evans, ABD'de faizlerin yıl sonunda yüzde 4,25-4,5 aralığında olacağını öngördü. Bu da faizde en az 100 baz puanlık artışa işaret ediyor. Diğer bir açıklama da Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'dan geldi. Master, enflasyonun "kabul edilemeyecek kadar yüksek" olduğu ortamda Fed'in faiz oranlarını artırması ve bir süre için politikayı sınırlayıcı tutması gerektiğini söyledi.

İç piyasada ise, güçlenen dolarda altın fiyatlarını tutamadı. Ons tarafındaki düşüşle beraber Gram Altın 963 TL seviyesine kadar indi. Geçtiğimiz hafta başında 990 TL seviyelerinde el değiştiren altın 27 TL'ye yakın bir düşüş kaydetmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön