25 / 04 / 2024

Altınok Öz: Kartal deprem ve kentsel dönüşümde öncü!

Altınok Öz: Kartal deprem ve kentsel dönüşümde öncü!

Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü çalışmalarına devam ediyor. Kanal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok diye konuştu.



Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü konusunda çalışmalarına devam ediyor. Murat Sitesiyle bir araya gelen Kanal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Deprem Dönüşümünde ve kentsel dönüşümde bizden iyisi yok diye konuştu. 


DEPREM dönüşümü ile vatandaşların ve firmaların zor durumda kalmamaları için bir sözleşme taslağı hazırlattıklarını ve bu sözleşme taslağını Kartal Belediyesinin resmi internet sitesine koyduklarını vurgulayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüm olarak nitelediğimiz bu dönüşümü ile ilgili her ayrıntıyı düşündük. Yatırıma ve vatandaşlar arasında sorun çıkmasın diye bir sözleşme hazırladık. Kartal Belediyesi resmi internet sitesine koyduk. Bu taslak, iki tarafın da haklarını koruyan ve kollayan 43 sayfalık bir sözleşmedir" ifadelerini kullandı.

 

6 yıldır çalışıyoruz 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz. deprem dönüşümü ve kentsel dönüşümünde Kartal Belediyesinin öncü olduğunu belirtti. Deprem dönüşümünün Türkiye'de en iyi uygulandığı yerin Kartal olduğunu vurguladı. Başkan Öz şöyle dedi: "Türkiye'de deprem dönüşümünde en şanslı olan yer Kartal'dır. Deprem dönüşü ve kentsel dönüşümü Türkiye'de en öncü yapan Kartal Belediyesi'dir. Türkiye'de en iyi dönüşümü yapan müdürlükte Kartal Belediyesi deprem dönüşüm ve yapı kontrol müdürlüğüdür. Müdürlüğümüze müracaat eden herkese yardımcı oluyorlar. Kartal belediyesi olarak dönüşecek herkese her türlü destek vermeye hazırız" diye konuştu. "Bizden daha iyisi yok" diyen Başkan Öz. 6 yıldır çalıştıklarını kaydederek, "6 yıldır sitelerle toplantı yapıyoruz. 2(X)9 yılında deprem dönüşüm ve kentsel dönüşümü seçim bildirgemize koyduk. Dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak insanlardan ruhsat harcı alınmayacak dedik. Bu seçim bildirgemizde var. 2012 Ocak ayında Kartal Belediyesi Meclisinden 500 TL kira yardımını Kartal Belediyesi olarak çıkardık. Sayıştay, siz bu parayı veremezsin dedi. Ardından Van depremi oldu. o arada 6306 sayılı yasa çıktı. Biz varken Kartal dönüşsün, sağlam yapılarda rahat ve huzur içinde insanlar otursun diye bu çalışmalara başladık" dedi. Murat sitesi deprem dönüşüm toplantısı daha sonra soru cevap bölümüyle son buldu. 


Gazete İstanbul


Geri Dön