19 / 04 / 2024

Altınordu'daki sahil düzenleme çalışmaları yaza tamam!

Altınordu'daki sahil düzenleme çalışmaları yaza tamam!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Akyazı Mahallesi’ndeki sıcak asfalt yol çalışmaları ile bisiklet, yürüyüş ve koşu yolu çalışmalarını inceledi.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Akyazı Mahallesi’nde yapımı devam eden sıcak asfalt yol çalışmaları ile bisiklet, yürüyüş ve koşu yolu çalışmalarını inceledi. Başkan Yılmaz, çalışmaların Haziran ayına kadar tamamlanacağının ve sahilin yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunulacağının müjdesini verdi.

 

Altınordu ilçesinde Vali Konağı ile Soya kavşağı arasındaki 4.5 km'lik güzergâh üzerinde araç, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolunun yapımı için altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, üstyapı çalışmalarını da sürdürüyor.

 

ALTYAPI BİTTİ, SIRA ÜSTYAPIDA

 

Proje kapsamında yaya kaldırımı ve aydınlatma direklerinin sökülerek mevcut ağaçların yerinin değiştirildiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Ordulu hemşehrilerimizin özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullandığı Vali Konağı ile Soya kavşağı arasındaki alanı, yenilenen yüzüyle hizmete sunmak için hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Altyapıdaki planlamayı tamamlayarak sıcak asfalt uygulamasına hız verdiğimiz alanda yürüyüş, bisiklet ve koşu yolunun yapımı için çalışmalara başladık. İlk etapta Vali Konağı ile Gazi Köprüsü arasındaki alanda uygulayacağımız proje kapsamında alandaki yaya kaldırımı ve aydınlatma direkleri söküldü. Yeni elektrik ve fiber hatlarının içinden geçirilecek borular da bölgeye yerleştiriliyor” diye konuştu.

 

YAZ AYINDA HİZMETE GİRECEK

 

Başkan Yılmaz, çalışmaların yaza kadar tamamlanacağının müjdesini vererek, “Bu güzergâh, vatandaşımızın özellikle yazın yoğun olarak kullandığı bir alan. İnşallah Haziran ayına kadar çalışmalarımızı tamamlayarak bu sahayı halkımızın hizmetine sunacağız. Altınordu sahilinin güzelliğine güzellik katacak projemiz tamamlandığında sahil kesimindeki canlılık daha da artacak” dedi.

 

2.9 m genişliğinde bisiklet yolu, 3.5 m genişliğinde koşu yolu ve 2 m genişliğinde yürüyüş yolunun yapılacağı proje kapsamında bisiklet, koşu yolu, renkli asfalt ve yürüyüş yolu baskı beton olacak.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön