16 / 04 / 2024

Altınova bölgesinin imar planı bitirilemedi!

Altınova bölgesinin imar planı bitirilemedi!

Altınova bölgesinde imar planının henüz bitirilmemesi, bölge işadamlarını tedirgin ediyor



ANTALYA'NIN önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan Altınova bölgesinde imar planının henüz bitirilmemesi, bölge işadamlarını tedirgin ediyor. Altınova Sanayici ve İşadamları Derneği (ALTINSİAD) Başkanı Kemal Özgen, Altınova bölgesinde yatırımların ve ticaretin gelişmesinin imar planının bitirilmemesi nedeniyle engellendiğini iddia etti.

POTANSİYEL ÇOK BÜYÜK
Antalya ticaretinin 3'te 1'ini gerçekleştirildiği ve binlerce kişinin çalıştığı Altınova'nın büyük bir yatırım potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Kemal Özgen, "Altınova Bölgesindeki firmalar alt ölçekli imar planı bitirilmediği için yeni yatırım yapamamaktadır" dedi.

YATIRIMCI DESTEK OLDU
Bölgedeki yatırımcıların bölgedeki altyapının yapımı ve imar planlarının hazırlanması için bugüne kadar önemli bir finansman desteğinde bulunduğunu vurgulayan Özgen, "Bölgemizde imar planlandığı tamamlandığı takdirde binlerce kişiye iş alanı yaratacak 50 milyon TL hacminde yatırım projesi hazır beklemektedir. Antalya'da yatırımların durduğu bir dönemde böyle bir yatırım hamlesi Antalya ticaretine canlılık getirecek ve binlerce işsize iş kapısı açacaktır" diye konuştu.

MÜLKİYET SORUNU YOK
Bölgede imar planının tamamlanmasını engelleyecek herhangi bir kanuna aykırı durumun ya da bir mülkiyet sorununun olmadığının altını çizen Kemal Özgen, "Belediye yönetimleri tarafından yıllardan beri yatırımcılara söz verilmektedir. Buna karşılık alt ölçekli imar planının tamamlanmamasını konunun sürekli sürüncemede tutulmasını, verilen sözlerin tutulmamasını anlamak mümkün değildir" diye konuştu.

ANTALYA AÇISINDAN
BÜROKRASİNİN yatırım ve istihdamın yolunu açmak zorunda olduğunu ifade eden ALTINSİAD Başkanı Özgen, "Bölgenin ticaret potansiyelinin gelişmesi turizmi de olumlu etkileyecektir. Yerli ve yabancı firmalar bölgede yeni yatırımlar için imar planının bitmesini beklemektedir. Yatırımlarınızı geliştirmek, gençlerimize yeni iş alanı açmak ve daha fazla vergi vermek istiyoruz. Yatırımcının önü açılacağına mağdur edilmesi, bürokratik engel konulması yatırımcı açısından olduğu kadar Antalya açısından da kayıptır. Bölgenin sorunun Kepez Belediye Başkanımız Sayın Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Meclisi acilen çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" dedi.
Sabah Akdeniz


Geri Dön