25 / 04 / 2024

Altınşehir’e Kanal İstanbul piyangosu!

Altınşehir’e Kanal İstanbul piyangosu!

Kanal İstanbul projesi Türkiye’nin olduğu gibi geçtiği her yerin de değerini artırmaya başladı. Projeden etkilenecek en şanslı yer, Başakşehir'e bağlı Altınşehir mahallesi olacak. 



"Taşı toprağı altın" denilerek göç alan Altınşehir, yıllardır büyük bir hayal kırıklığıydı.  Yolu, suyu, elektriği ve kanalizasyonu bile yoktu. Tam bir mahrumiyet bölgesi olarak biliniyordu.

Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre; şimdi ise her şey değişti. 50 bin nüfuslu mahalleyi, Kanal İstanbul heyecanı sardı. Çok mutlulular, pek ihtimal vermiyorlar ama az da olsa bir kaygıları var. "Bizi yerimizden, yurdumuzdan etmesinler" diyorlar. İşte halkın söyledikleri;

Altınşehir’e Kanal İstanbul piyangosu!

ALTINŞEHİR ADINA YAKIŞIR BİR SEMT OLDU 
Aslen Muş Bulanık'a bağlı Mollakent Köyü'nden olan Zayide (70), Hüsamettin (72) Aydın çiftinin Şahintepe'de 2 katlı evi var. 8 kişi olan aile, 1995'te 300 metrekare arsayı bin liraya satın almış. Çift, "Şimdi gerçekten Altınşehir oldu. Yıllarca bu anı bekledik. Torunlarımız yaşadı. 23 yıl önce aldığımız arsa bize ve çocuklarımıza gelecek oldu. Artık gözümüz arkada değil. Devletimiz bizi, bölgede yaşayan binlerce vatandaşı, mağdur etmeden, yıllarca özlemini, hasretini çektiğimiz bir yaşama kavuşturacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 yıl önce yaptığı proje açıklamasından sonra adeta diken üstündeydik. Yerinde kentsel dönüşümle daha modern bir yaşama kavuşacağız. Bölgede yapılan lüks konutları, apartmanları görünce 'Bizim de böyle bir evimiz olacak mı?' diye söylenirdik kendi kendimize. Şimdi bu hayallerimiz gerçekleşti. Altınşehir şimdi gerçek adına yakışır bir semt oldu" diyor.

ŞAHİNTEPE DEĞİL PİYONGOTEPE OLDU 
Erzurum'un Karaçoban'a bağlı Kuşluca Köyü'nden Selahattin Yıldırak (50) 1999'da 300 metrekare arsayı 2 bin 500 liraya satın aldı. Bunu duyan köylüleri de peşinden bir bir geldi. Tam 60 hane göç etti. Yıldırak şunları söyledi: "Buraya insanlar 1980'li yıllarda göç etmeye başladı. Gelirken köydeki akrabalarımıza, 'İstanbul'a göç ediyoruz. Orada Altınşehir semtinde oturacağız' diyerek kamyona atlayıp geldik. Burada karşılaştığımız manzara köy şartlarından daha da kötüydü. Tam bir mahrumiyet bölgesiydi. Yıllarca eziyet çektik. Semtin adı Altınşehir ama görüntüsü öyle değildi. Derme çatma gecekondular, çatıları tenekelerle kaplı evlerde büyük sıkıntılar yaşadık. Her yastığa kafamı koyduğumda, 'Neden geldik' diye sayıklardım. Şimdi beklediğimize değdi. Tapularımızı 10 - 15 yıl önce aldık. Hem Şahintepe hem de Güvercintepe'de vatandaşların gözüne uyku girmiyor. Şahintepe değil, piyangotepe oldu burası. Bize piyango çıktı. Yıllardır bu anı bekledik. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Şimdi tek isteğimiz ve dileğimiz bizi kanal manzaralı tapulu yerimizden etmemeleri."

 


Geri Dön