27 / 04 / 2024

ALTSO Alanya'da Turizm Meslek Yüksek Okulu yapacak!

ALTSO Alanya'da Turizm Meslek Yüksek Okulu yapacak!

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ilçede bir Turizm Meslek Yüksek Okulu yaptırmak üzere harekete geçti. İlgili protokol imzalandı.



Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nun protokolü imzalandı. İmza törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. 


ALTSO ÇALIŞIYOR 

Törende konuşan Çavuşoğlu, "Üniversite olarak ortak hayallerimiz var. İnşallah Alanya olarak birlik beraberlik içerisinde bu hayalleri hayata geçiririz" dedi. ALTSO'nun üyelerinin çıkarlarını korumaktaki büyük başarısını ortaya koyduğu vizyon ile taçlandırdığmı söyleyen Çavuşoğlu, "Şu anda Türkiye'de en çok ihtiyacımız olan nitelikli ara eleman. Tıpta, sağlıkta, turizmde, sanayide böyle ama son hamlelerimizle açığımızı giderek kapatıyoruz. İnşallah bu meslek yüksekokulu da bu anlamda önemli bir eksikliği giderecek. Bölgemize, Türk turizmine katkı sağlayacak" dedi. 


İŞADAMI KATKISI 

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yapılan tüm hizmetlerde olduğu gibi Alanya'ya "bir devlet bir de özel üniversite kurulmasında Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nuıı en büyük pay sahibi olduğuna dikkat çekerek, bu projede de kendisinden büyük destek gördüklerini dile getirdi. ALTSO Başkanı açıklamasında oda olarak eğitimin her alanında yer aldıklarını ve bundan sonra da almaya devam edeceklerini ifade etti. Bu projeyi sadece oda bütçesine güvenerek yapmadıklarına da işaret eden Başkan Şahin, birçok kurum ve işadamından da destek mesajı aldıklarına işaret etti. Şahin, projenin ücretsiz olarak Mimar Cüneyt Darı tarafından çizildiğini, kumunun işadamı Ahmet Çavuşoğlu tarafından verildiğini, hafriyatının Alanya Belediyesi tarafından yapıldığını ve yapı denetiminin de yine ücretsiz olarak Ayçan Fenercioğlu tarafından yapılacağını ifade ederek, çok sayıda işadamının da katkı yapmak için sırada beklediğini dile getirdi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da Alanyalıların eğitime olan ilgisine dikkat çekti. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön