19 / 04 / 2024

Altunizade Konakları onaylanan projenin dışına mı çıktı?

Altunizade Konakları onaylanan projenin dışına mı çıktı?

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın ,"Altunizade Konakları onaylı projenin dışına çıktı. Projeye biz izni o kadar vermedik, siyaset bu, yaptırır" dediği iddiaları üzerine konu ile ilgili büyükşehir belediye meclisine yazılı önerge verildi.




Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın bir dernekte yaptığı konuşmada,"Altunizade Konakları Onaylı Projenin Dışına Çıktı! Projeye Biz İzni O Kadar Vermedik, Siyaset Bu, Yaptırır" dediği iddiaları üzerine konu ile ilgili büyükşehir belediye meclisine yazılı önerge verildi. 


CHP İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında sözlü okuyarak Altunizade Konakları'nı sorguladı. CHP'li Sağ, "Proje yapımı devam eden ve proje kapsamında yapılan binalarda onaylı projesine aykırılıklar mevcuttur. Bu tespiti bizzat eski bakanınızın konuşmacı olarak katıldığı bir toplantıda duyduk ve ihbar kabul ettik. Koşuyolu Gönüllüleri Derneği'nde yaptığı konuşmada Altunizade Konakları ile ilgili bir soru üzerine Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın cevabı; "Projeye biz izni o kadar vermedik, siyaset bu, yaptırır" sözlerine yer verdi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2016 yılı Mayıs ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Hüseyin Sağ, Hakkı Sağlam, Taner Kazanoğlu, Deniz Erzincan, Nadir Ataman, Süleyman Kolcuoğlu, İsmail Söylemez, Doğan Olgun, Ali Rıza Akyüz Ve Muzaffer Şahin imzaları ile oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergesi: 'Taş Yapı firması tarafından yapılan Altunizade Konakları Tophanelioğlu Cad. No:15 Altunizade Mah. İstanbul/Üsküdar adresinde bulunmaktadır. Proje yapımı devam eden ve proje kapsamında yapılan binalarda onaylı projesine aykırılıklar mevcuttur. İlgili kuruma tadilat projesi verilip verilmediğinin, İskan belgesi var mı? Proje kapsamında yapılan havuzların mesafelerinin uygun olup olmadığının, kış bahçelerinin kapalı mekan haline getirildiği, kot altında iskân edilebilir alanlar oluşturulduğu, hangi imar şartlarına göre yapıldığının, bina arası komşu mesafelerinin tespit edilmesini, boş olarak bırakılması gereken bina giriş katlarının kapalı mekan haline getirildiği, yapı denetim firması tarafından onaylı projesine aykırılıkları ile ilgili bir işlem yapılmış mıdır? İlgili belediyesince ya da İBB encümenince karar altına alınmış yıkım ya da para cezası kararı var mıdır? Varsa uygulanmış mıdır? Tarafımızdan imar işlem dosyasından kontrol edilmesi ruhsata esas belgelerden incelenmesini, Mühür fekki yapılmış mıdır? Yapıldıysa mühür fekki tutanağı tanzim edilerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 203.maddesi gereği Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Varsa örneklerinin tarafımıza verilmesini diğer yasal haklarımız saklı kalmak kaydı ile Önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini arz ederiz.' 



Flash Haber


Geri Dön