29 / 03 / 2024

Altyapı çevre yatırımları çerçevesinde Almanya'ya teknik ziyaret düzenlendi!

Altyapı çevre yatırımları çerçevesinde Almanya'ya teknik ziyaret düzenlendi!

Altyapı çevre yatırımları çerçevesinde Almanya'ya teknik ziyaret düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Alt Yapı Çevre yatırımları Avrupa Birliği Finansal desteği ile gerçekleştirilmeye devam ediyor.



Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde altyapı Çevre Yatırımları çerçevesinde şehirlerimiz düzenli katı atık tesislerine, içme suyu arıtma tesislerine ve atık su arıtma tesislerine kavuşuyor.


Belediyelerin mevcut durumları mercek altına alınarak ülke genelinde önceliklendirme çalışmaları tamamlanan 14 Katı Atık Yönetimi projesi ile 21 Su ve Atık su Yönetimi Projesinin Tasarım çalışmaları devam ediyor.


Proje kapsamında Katı Atık Düzenli Depolama Sahası Yapımı, Düzensiz Depolama Sahalarının Rehabilitasyonu, Transfer İstasyonu Yapımı, Atık Getirme Merkezi, Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi Yapımı projelerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.


-Almanya’ya geniş kapsamlı teknik ziyarette bulunuldu-


Almanya’ya düzenlenen teknik ziyaret programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileri ile çok sayıda belediye başkanı katıldı.


Programın ilk gününde Schkopau kentinde kurulu olan ve organik atıkların işlenmesi prensibine dayanan kuru fermantasyon ve kompost tesisi ziyaret edildi. Tesisin organik atıklardan enerji üretme temelinde kurulduğu, bioenerji ve güneş panelleri yapımı ve işletmesini de gerçekleştirdikleri görüldü. Doğu Almanya döneminde özensiz olarak yapılan Atık depolama tesislerinin rehabilite edildiği alanlar ziyaret edildi.


Programın son gününde, Dresden kentinde Saksonya Çevre ve Tarım Bakanlığı ziyaret edildi. Bakanlığın faaliyetleri ve atık yönetim politikası hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Atık yönetiminde Atık Yönetim Birliklerinin görev ve sorumlulukları ile Belediyelerle nasıl işbirliği içinde çalıştıkları hakkında detaylı görüşmeler gerçekleştirildi. Program Bakanlık önünde çektirilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.





Geri Dön