26 / 04 / 2024

Amasra'da demir direğin üzerine yapılan kulübe ilgi çekiyor!

Amasra'da demir direğin üzerine yapılan kulübe ilgi çekiyor!

Uğurlar köyünde yoldan yaklaşık 20 metre yükseklikteki evde yaşayan Mustafa Toprakdelen (45), daha önce aşçılığını yaptığı inşaat şirketinden aldığı elektrik direğiyle evinin önüne kulübe yaptı.



Amasra ilçesinde 20 metre yüksekliğindeki direğin üzerine yapılan kulübe ilgi çekiyor. Uğurlar köyünde yoldan yaklaşık 20 metre yükseklikteki evde yaşayan Mustafa Toprakdelen (45), daha önce aşçılığını yaptığı inşaat şirketinden aldığı elektrik direğiyle evinin önüne kulübe yaptı. 

Evin önüne kadar uzanan "T" şeklindeki demir direğin üzerine 6 metrekarelik sac yerleştiren Toprakdelen, çatısını yaptığı, zeminini tahtayla kapladığı kulübeye masa ve sandalye koydu.

Toprakdelen'in misafirlerini ağırladığı kulübe, görenlerin ilgisini çekiyor. 

Toprakdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köye gelen misafirlerin 4 yıl önce yaptığı kulübeyi görünce şaşırdıklarını söyledi. Komşularının yanı sıra köye ilk kez gelen ve kulübeyi görmek isteyen kişüeri de misafir ettiğini anlatan Toprakdelen, şöyle konuştu: "20 yıllık hayalimi gerçekleştirdim. Bunu görenler bana 'Karadeniz zekası yine kendini göstermiş, leylek gibi direk üzerine yuva yapmışsın' diyor. 

Burası ikinci yuvam oldu. Sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığım için günün büyük bölümünü eşim ve çocuklarımla burada geçiriyorum. Özellikle bayramlarda veya düğünlerde köy dışından gelenler fotoğrafını çekiyor ve bana nasıl yaptığımı soruyor. Köy manzarasını gören hakim tepedeki bu kulübeden manzarayı seyrederken ruhum açılıyor, arkadaşlarımla da oturup çay içiyoruz." 


Ankara Son Söz


Geri Dön