20 / 04 / 2024

Amasra'da otopark sorununun çözümü mecliste!

Amasra'da otopark sorununun çözümü mecliste!

Bartın'ın Amasra ilçesindeki otopark sorununun çözümü meclis gündemine taşındı. CHPli Bankoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Bartın'ın Amasra ilçesindeki otopark sorununun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırladı. Bankoğlu, sorusunun Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bankoğlu, ''Seçim bölgem Bartın'ın doğal güzellikleriyle bilinen ilçesi Amasra’da, Büyük Liman'da yapılan güçlendirme çalışmaları nedeniyle mendirek bölgesindeki 800 araçlık otopark alanının yalnızca 240 araçlık kısmı kullanılabilmektedir. İlçenin neredeyse tamamına yakın bölümünde SİT alanlarının yer alması sebebiyle bahse konu "otopark" sorununun mevcut alanlar içerisinde çözülmesi gerekmektedir.

Problemin çözülmesi yolunda T.C. Amasra Belediyesi, yerel halk tarafından eski sinema salonu önü olarak da bilinen ve Amasra'nın girişinde yer alan "Türkiye Taşkömürü Kurumu ("TTK") Direk Harmanı" önündeki alanının otopark olarak tahsisi hususunda çalışma başlatmıştır'' diye konuştu.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun soruları:

1) Söz konusu alanının mevcut durumu nedir? Bu alandan herhangi bir amaçla faydalanılmakta mıdır yoksa alan, atıl durumda mıdır?
2) Amasra Belediyesi'nin, halkın ihtiyaçları doğrultusunda, alanın otopark olarak tahsis edilmesi talebine cevap verilecek midir? Nasıl bir takvim öngörülmektedir?
3) Söz konusu güncel sorunun çözülerek toplum yararına fayda sağlanması amacıyla başlatılan çalışma / talep değerlendirilirken "üstün kamu yaran” gözetilecek midir? Bu hususta, "siyaset üstü" bir anlayışın hâkim olması gerektiği düşünülüyor mu?


Geri Dön