25 / 04 / 2024

Amasra'da termik santral onayı yargıya taşınıyor!

Amasra'da termik santral onayı yargıya taşınıyor!

'Bartın Platformu', tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının iptali için yargıya başvurma kararı aldı.




Bartında, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu 'Bartın Platformu', tarihi ve turistik ilçe Amasrada kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının iptali için yargıya başvurma kararı aldı. Belediyeler ile birlikte 1 20 kadar sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu 'Bartın Platformu Bileşenleri', Amasrada kurulması planlanan 1 300 megavat gücündeki termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'ÇED Olumlu' kararı vermesi ardından Belediye Cep Sinemasında bir araya geldi. 

Toplantıya Bartın Platformu Sözcüsü, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır da katıldı. Gömü ve Tarlaağzı Köyleri sınımndaki Çapak Koyunda planlanan termik santrali engellemek için izlenecek yol haritası konusunda görüş alışverişinde bulunulacak toplantı öncesi basın açıklaması yapıldı. 


"HALK İRADESİ YOK SAYILIYOR" 

Platform adına konuşan avukat Berkay Dal, Amasra'ya kurulması düşünülen termik santral için daha önce bakanlığın tersi yönde kararları olduğunu, verilen son kararı anlayamadıklarını söyledi. 

Amasrada termik santralin doğa ve insan sağlığı üzerinde birçok etkileri olacağını defalarca ifade ettiklerini belirten Dal, şöyle dedi: "Bakanlık daha önce vermiş olduğu olumsuz kararını, koşullar aynı olduğu halde neden değiştirmiştir? Bakanlığın daha önce oluşmuş ve kesinleşmiş olan kararını koşullar aynı olduğu halde değiştirme yetkisi var mıdır? Biz olmadığını düşünüyoruz ve bunun hesabını soracağız. Burada halkın iradesi yok sayılıyor." 


Bizim Gürses 


Geri Dön