26 / 04 / 2024

Amasya Belediyesi İl Genel Meclisi'nde bu ay ne konuşuldu?

Amasya Belediyesi İl Genel Meclisi'nde bu ay ne konuşuldu?

Merzifon Kayadüzü köyündeki arazide Lisanssız Rüzgar Enerji Santrali kurulması için ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı amaçlı hazırlanan nazım imar planının incelenmesi kararlaştırıldı.



2015 Yılı Aralık ayında alınan Amasya  İl Genel Meclisi Karar özetlerini Meclis Başkanı Mustafa Çittir şöyle açıkladı; İl Özel idaresi ile bağlı birimlerinin 2015 yılı bütçesi üzerinde aktarma, devir ve imha edilecek ödenekler teklifinin incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 


İl Özel idaresince 2015 Mali Yılı Bütçesine Ek olarak yapılması talep edilen toplam 22.000.000,00 TL tutarındaki ek bütçe teklifinin incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 


İl Özel idare Genel Sekreterliği makine parkında bulunan iş makinelerinin 2016 yılında kiraya verilmesi ile alınacak kira bedellerinin tespiti ile ilgili teklif incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 


Belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan 3194 sayılı imar Kanunu uygulamalarında 2016 yılında alınacak hizmet bedellerinin tespit edilmesi teklifi incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 


Kazanasmazlar Ormancılık Kültür müzesi ziyaretçi girişinin 2016 yılına mahsus 1 yıl süre ile ücretsiz olması ile ilgili teklifin incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 

İl Özel idaresi ile bağlı birimlerinin 2015 yılı bütçesi üzerinde aktarma, devirve imha edilecek ödeneklerin aktarılması için idareye yetki verilmesine karar verildi. 


İl Özel idaresince 2015 Mali Yılı Bütçesine Ek bütçe olarak talep edilen toplam 22.000.000,00 TL tutarındaki ek bütçe teklifinin kabulüne karar verildi. 


İl Özel idareleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. maddesine göre hazırlanan (1) sayılı Kadro ihdas cetvelinde belirtilen 4 adet 5.derecede THS Mühendis, 2 adet 5.derecede THS Mimar, 2 adet 5.derecede THS Tekniker kadroların aktarımı ve kadro ihdası ile ilgili teklifin incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 


Mülkiyeti il Özel idaresine ait Aydınca köyünde Türk Telekom A.Ş nin icarı altında olan taşınmazı 10 yıllığına kiralama talebiyle ilgili teklifin incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 


ihtisas Komisyonu raporlarının 2016 yılı içerisinde isteyenlere verilmesinde alınacak olan ücretin tespit edilmesine ilişkin teklif incelenmek üzere Plan Büçe Komisyonuna havalesine karar verildi. 


Merzifon ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde görev almak üzere Muhttalip KARATAŞ ile Salih AYDINLI'nın seçilmelerine karar verildi. 


Merkez ilçeye bağlı ipekköy mevkiinde 113 ada 9 nolu parsel toplam 30.034.97 m2 büyüklüğünde taşınmaz üzerine Eskisi Eğitim Tesisleri Alanından Yenisi Resmi Kurum Alanı (Emniyet) olarak hazırlanan imar Plan değişikliği ile ilgili teklifin incelenmek üzere imar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine karar verildi. 


ilimiz Merkez ilçeye bağlı ipekköy mevkiinde mülkiyeti Maliye Hâzinesi adına kayıtlı Emniyet Müdürlüğüne tahsisli 124 ada 83 nolu parsel toplam 10.128.24 m2 büyüklüğünde taşınmaz üzerine Eğitim Tesisleri Alanı olarak hazırlanan Nazım ve Uygulama imar Planı incelenmek üzere imar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine karar verildi. 


ilimiz Merzifon ilçesi Kayadüzü köyünde mülkiyeti idaremize ait 2507 parsel nolu 82.000.00.m2 büyüklüğündeki taşınmaz üzerine Lisanssız Rüzgar Enerji Santrali kurulması için ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı amaçlı hazırlanan nazım ve Uygulama imar Planıyla ilgili teklifin incelenmek üzere imar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine karar verildi. 


Amasya Objektif Gazetesi




Geri Dön