26 / 04 / 2024

Amasya Gümüşhacıköy Ovabaşı Köyü'nde MOBESE kameraları takıldı!

Amasya Gümüşhacıköy Ovabaşı Köyü'nde MOBESE kameraları takıldı!

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi Ovabaşı köyünde vatandaşlar, daha önce herhangi bir hırsızlık olayının yaşanmamasına rağmen köyün giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutmak amacıyla belirli noktalara güvenlik kamerası sistemi kurdurdu



Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesi Ovabaşı köyünde vatandaşlar, daha önce herhangi bir hırsızlık olayının yaşanmamasına rağmen köyün giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutmak amacıyla belirli noktalara MOBESE kamerası kurdurdu

Köy muhtarı Bekir Ceylan, yaptığı açıklamada, daha önce köylerinde herhangi bir hırsızlık olayının yaşanmadığını, ancak bunun olmayacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Yaz döneminde köy halkının bağ ve bahçe işleriyle meşgul olmasından dolayı evlerinde bulunmadığını ve köye giriş çıkışların takip edilemediğini ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Son yıllarda büyük küçük bir çok kentte, ilçede ve hatta köylerde yaşanan hırsızlık olaylarını görüyoruz. Bugüne kadar köyümüzde önemli bir hırsızlık olayı yaşanmadı ancak bu olmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle bir hayırsever vatandaşımız tarafından köye güvenlik kamerası sistemi kurduruldu. Bu sayede köyün giriş ve çıkışı kontrol altına alınmış oldu. Köy halkı yaz döneminde hep bağında, bahçesinde meşgul oluyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına bu sistemi devreye soktuk. Köy halkı da bu durumdan son derece memnun."

Sistemin ana kontrol merkezini muhtarlık binasına kurduklarını belirten Ceylan, "Şuan 3 sabit kamera köyde olan biten her şeyi kaydediyor. Önümüzdeki günlerde ilave olarak iki hareketli kamera ekleyeceğiz. 24 saat boyunca aralıksız kayıt yapan kameraların kayıtları 2 ay süreyle muhafaza edilecek. Bu sistemle köyümüze giren çıkan herkes kontrolümüz altında olacak" diye konuştu.

Ceylan, 105 haneli köyde 300’e yakın hemşehrilerinin yurt dışında yaşadığını vurgulayarak, "Gurbetteki hemşehrilerimizin kameralar sayesinde köylerini izleme imkanı bulabilmeleri için de gerekli altyapıyı sağlamak istiyoruz. Bu düşüncemizi de kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.

Köy halkı da güvenlik kameralarının art niyetli kişilere karşı caydırıcı olacağını düşündüklerini, bu durum karşısında kendilerini huzurlu hissettiklerini kaydetti.

Ovabaşı Köyü’nde yaklaşık 9 yıldır imamlık yapan Abdullah Ceylan ise, muhtar ve köyün ileri gelenleri ile söz konusu sistemin güvenlik açısından köylerine faydalı olacağını düşündüklerini söyledi.

Köylüleri kurulan sistemle ilgili bilgilendirdiklerini aktaran Abdullah Ceylan, güvenlik kamerası sistemiyle alakalı olarak cuma vaazlarında sık sık cemaati bilgilendirdiklerini ifade etti.

Ceylan, "Hırsızlık yapmak çok kötü bir şey. İnsanlarımıza bu durumun olumsuz yönlerini her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. Caydırıcı bir unsur olması nedeniyle bu güvenlik sisteminin kurulmasını da destekliyoruz" diye konuştu.

AA


Geri Dön