26 / 04 / 2024

Ambarlı Limanı için trafiği genişletme çalışması yapılacak!

Ambarlı Limanı için trafiği genişletme çalışması yapılacak!

Türkiye'nin en büyük limanı Ambarlı için Ispartakule'de terminal kurulup, E-5 ile TEM'de de 2'şer şerit daha genişletme çalışması yapılacak.



TÜRKİYE'nin en büyük, dünyanın ise 39. büyük konteyner limanı olan Ambarlı'ya girip çıkacak yük trafiği genişletme çalışmalarının ardından 2018 - 2023 arasında günde 10 bin kamyonla 100 bin tonu geçecek 2023'te günde 124 bin ton yük ve 12 bin kamyona ulaşacak Proje kapsamında demiryoluyla doğrudan bağlantısı olmayan Ambarlı Limanı'na hat çekilecek.


 

TEM VE E-5'E ŞERİT İLAVESİ 

Ispartakule'ye bir konteyner depolama terminali kurulacak. Ispartakule'den de Ambarlı'ya hat çekilecek ve 2023 planları için hayati önem taşıyan denizyolu taşımacılığı geliştirilecek. Demiryolu bağlantısına rağmen Ambarlı, liman dışında kısa mesafeye hizmet verdiği için kamyon trafiği gelecekte de önem asli ulaşım unsuru olacak. Trafiği rahatlatmak için halen cek ve E-5'le bağlantıyı sağlayacak 2 limanın tek bağlantı yolu olan Kum- kilometrelik yine 2x2 bölünmüş şekcular Caddesi, 2x2 şerite bölünmüş linde yeni yol yapılacak. Artacak kamyola çevrilecek. Ayrıca limanın batı- yon trafiği nedeniyle TEM ve E-5'e sındaki marinanm kuzeyinden geçe- 2x4 şeritlik ekleme yapılacak.



Güneş


Geri Dön