23 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi



Trabzon Özel İmperial Hastanesi yönetimi, yıllardır yaşanan otopark sorununun çözümü için yetkililerden söz aldıklarını açıkladı. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi 


Trabzon’da hizmet veren Özel İmperial Hastanesi, otopark sorunuyla gündeme geliyordu. Hastane yönetimi bölgede bulunan halı sahanın alt kısmında yeni otopark yapmak için yetkililerle temaslarda bulunuyordu. Çömlekçi’den başlayıp, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin altından geçip Kanuni Anadolu Lisesi yanından çıkışı olacak 3. tünel projesi onaylanırsa, bölgede hem trafik rahatlayacak, hem de hastane yönetiminin yıllardır talep ettiği halı sahanın alt kısmında otopark yapılması projesi netleşecek. Mevcut sahil yolu tek şeritten hizmet veriyor ve vatandaşlar da bu çilenin son bulmasını istiyor. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “2007 yılı itibariyle açılan ve bölgenin en büyük özel hastanelerinden bir tanesiyiz. Hem hasta sayımız, hem de potansiyel olarak sadece Trabzon’a hizmet vermiyoruz, bütün bölgeye hizmet vermekteyiz. Bunun içinde Gümüşhane, Artvin, Rize, Bayburt, Giresun var. Bu bağlamda bölgenin en etkin ve yetkin hastanesiyiz. Günde ortalama bin 500 hastayı ağırlıyoruz. Yerinde büyüyen bir hastaneyiz, yönetim alanlarını daha iyi hale getirebilmek için de yönetim olarak çok çalışıyoruz. 50’ye yakın doktor ve 450 çalışanı ile ciddi bir kurum olarak bölgeye hizmet veriyoruz ve artık özelde değil, kamuya mal olmuş bir kuruluşuz” dedi. 


OTOPARK SORUNU BAŞTA GELİYOR 


Otopark sorununu çözmek için çalıştıklarını ifade eden Çelebi, “Sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına çalışıyoruz. Zaman zaman sorunlarla karşılaşıyoruz. Vali Abdil Celil Öz ile, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu’yla Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile  istişare halindeyiz. Hastane olarak yaşadığımız sorunların başında otopark sorunu geliyor. Bu konuyla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Geçtiğimiz günlerde bu sorunla ilgili Büyükşehir’de imardan sorumlu Cengiz Çolak’la görüştük. Hemen yanı başımızda atıl durumda bulunan, yeri Milli Emlak’a, kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir halı sahamız var. Otopark sorununu çözmek için orayla ilgili talebimiz oldu” diye konuştu. 


ALTERNATİF ALANLAR OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ 


Mevcut otoparkların yetersiz olduğunu kaydeden Çelebi, şunları kaydetti: “Otopark sorunu ile ilgili hastane olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yolun karşı tarafında bir otoparkımız var, belediyeden kiraladık. Burada kurumsal bir hizmet veriyoruz. Hastaneler kurumların değil, kamunun malıdır. Çünkü sağlık hizmeti veriyoruz. Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyoruz, bize öncelik tanıdı. Karşıdaki otoparkı kira bedelini ödeyerek kullanıyoruz. Fakat trafiği çok yoğun bir hastane olduğumuz için bizim için yeterli değil. Alternatif alanlar oluşturmak zorundayız. Yeni ek binamızın alt katını da otopark olarak inşa ettik ama o da yetmiyor.” 


KAYIRMA YOK, SIKINTI VAR, AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ 


Konuyla ilgili yanlış anlaşılmalar da olduğunu ifade eden Çelebi, “Bir başka sıkıntımız, hasta geliyor ama aracını valeye teslim etmek istemiyor. 6 tane özel valemiz var, hastamızı rahat ettirmek istiyoruz. Fakat hiç kimse aracını valelere teslim etmek istemiyor ve bu da yoğunluğa neden oluyor. Tüm bunların önüne geçmek için Anadolu Lisesi’nin kullanımında olan atıl durumdaki yeri Milli Eğitim Müdürlüğü’nden talep ettik. Bu talepte yine Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ciddi destekleri oldu, Belediye Başkanı Genç’in, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın, Vali Öz’ün ciddi yardımları oldu. Bazen çok yanlış anlaşılmalar oluyor. Sanki birileri kayırılıyor gibi fakat burası kamuya mal olmuş bir hastane. Kamu yolu üzerinde oluşan bir trafik sıkıntısı var ve bu sıkıntıyı ortadan kaldırabilmek için gayret gösteriyoruz. Hepsi bu” diye konuştu. 


3. TÜNEL PROJESİNİ BEKLİYORUZ 

Sorunu aşmak için gelişmeleri takip ettiklerini kaydeden Çelebi, “Atıl durumdaki yerin yapımını, planını, projesini çıkarmak kaydıyla her şeyini üstleniyoruz. Otopark olarak inşa edip gerekli kurumlara teslim ederek bizim tarafımıza kiralanmasını istiyoruz. Böyle bir talebimiz var. Ama bürokrasiyi aşmak kolay değil. Süreç biraz zor. Biz avam projemizi Cengiz Çolak’a sunduk. Fakat Trabzon’la ilgili çevre yollar ve tünellerle ilgili yeni gelişmeler var. Şimdi burayla ilgili önümüze yeni bir proje çıktı, bu da 3. bir tünel projesi. Tünel Çömlekçi’den başlayıp, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin altından geçip, halı sahanın köşesinden çıkıyor. Bu projenin netleşmesi ile bizim projemiz devreye girecek ve entegre bir çalışma gerçekleşecek. Bunun sözünü aldık. Şöyle de bir durum var, Anadolu Lisesi tarihi bir yapıt olduğundan Anıtlar Kurulu’ndan da izin alınması gerekiyor. Biz insanların can güvenliğini sağlayarak, çirkin duran trafik yoğunluğunu ortadan kaldırarak ve tarihi yapıya sahip çıkarak, çözüm üretmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 


SİYASİLERDEN YORUMLAR 


AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “İmperial Hastanesi’nin deniz tarafında bulunan bir otoparkı var. Ancak herkesin bildiği gibi bu otopark yeterli değil. Yetmediği için vatandaşlar arabalarını hastanenin önüne park etmek zorunda kalıyor. Bu da haliyle iki şeritli yolun tek şeride düşmesine ve o bölgede ciddi yoğunlukta bir trafik oluşmasına sebep oluyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar var. Örneğin, Kanuni Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alandaki halı sahanın altına bir otopark yapma planı mevcut. Milli Eğitim Bakanlığı ile belediyenin görüşmeleri devam ediyor. Epey bir aşama kaydedildi. Eğer proje hayata geçerse, o bölgede biraz daha rahatlama olacağını düşünüyorum.” 


CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör: “Öncelikle İmperial Hastanesi’nin yeri, konumu çok doğru seçilmiş bir yer değil. Hastanenin gündeme geldiği, Trabzon Belediyesi’nin hastane olarak özel bir firmaya izin verdiği ilk anda bile otopark sorunu gündeme gelmişti. Bu sorunun çözümü için de Kanuni Anadolu Lisesi’nin önündeki halı sahanın bulunduğu arsanın altına bir otopark yapılması ve otopark tamamlandıktan sonra üst tarafının tekrardan spor alanı olarak düzenlenmesi şeklinde bir yaklaşım vardı. Bence bu doğru bir yaklaşımdı. Kanuni Anadolu Lisesi’nin tarihi doku ve yapısını bozmadan oraya bir otopark yapılabilirdi ve bu sayede sorun çözülebilirdi. Şu an için ise durum vahim denecek seviyede. Trafik sıkıntısının yanında bir de görüntü kirliliği yaşanıyor.” 


MHP Trabzon eski İl Başkanı Muammer Demeli: “Trabzon’da resmi bir kurum olsun veya olmasın yapılacak olan tesis, bina vb. pek çok yerin altyapısı düşünülmeden, gerekli planlama yapılmadan inşaat yapılıyor. Dolayısısıyla inşaat bittikten sonra farklı sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor. Bunun Trabzon’da yüzlerce örneği var. Mesela Kaşüstü kavşağı. Halen daha tartışılıyor, ‘Dal-çık mı yapılsın köprülü mü yapılsın?’ diye. Bu sorunun olabileceği en baştan düşünülmeliydi ve ona göre planlanıp gerçekleştirilmeliydi. Ne yazık ki bu sıkıntı, bu işi yapanların acizliğidir.” MHP Trabzon İl Başkanlığı’na getirilen Nihat Birinci, bugün gerçekleştireceği toplantı öncesinde basın açıklaması yapmaktan kaçındı.


Karadeniz'de İlk Haber


Geri Dön