19 / 04 / 2024

Amerikalılar inşaat projeleri için Filistin'i mi feda edecek?

Amerikalılar inşaat projeleri için Filistin'i mi feda edecek?

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Yüzyılın Anlaşması" kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Zarif, "Amerikalılar, Filistin halkının temel haklarını ve isteklerini kendi inşaat projeleri için feda etmeyi düşünecek bir konumda değildi" dedi...



Zarif, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e ait internet sitesinde yayınlanan röportajında, Arap ülkelerinin ABD ve İsrail ile ilişkileri ve bu ilişkilerin Filistin meselesine etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özellikle son yıllarda bazı Arap ülkelerinin, ABD yönetiminin açıkladığı sözde barış planı gibi Filistin aleyhindeki projelere destek verdiğini ifade eden Zarif, "Arap dünyası, sadece ABD ve İsrail'e karşı pasif durmakla kalmadı, aynı zamanda onlarla Filistin aleyhinde müttefik oldu." dedi.

Bu durumun Arap ülkelerini de zayıf duruma getirdiğini söyleyen Zarif, "Böylece Amerikalılar (Filistin aleyhindeki) planlarını açıklayabilecekleri sonucuna vardılar. Ancak Amerikalılar birkaç yıl önce tüm Filistin sorununu bir gayrimenkul meselesi haline getirmeyi ve Filistin halkının temel haklarını ve isteklerini kendi inşaat projeleri için feda etmeyi düşünecek bir konumda değildi." yorumunu yaptı.

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

 


Geri Dön