19 / 04 / 2024

Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminali yayına başladı!

Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminali yayına başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminalinin yayına başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu...



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminalinin yayına başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Yıldız, bir asra yakındır habercilik sektöründe ülkeye doğru ve güvenilir haber ulaştıran Anadolu Ajansının, enerji sektörü için habercilikte çok doğru bir adım daha attığını belirtti.


Yıldız, "Böyle önemli bir işe imza attıklarından dolayı Anadolu Ajansını tebrik ediyorum. Anadolu Ajansı, İngilizce Enerji Haberler Terminalini hayata geçirmekle çok önemli ve stratejik bir hamle yapmıştır. Enerji alanındaki gelişmeler çok hassas siyasi ve ekonomik dengeleri de beraberinde şekillendiriyor" diye konuştu.


Enerji sektörüne doğru bilgi ulaştırmanın önemine dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:


" Enerji sektöründeki küresel ve bölgesel gelişmeler bazen tüm ilişkileri etkileyebiliyor. Bu ilişkileri iyi planlamanız, sağlam yönetmeniz gerekiyor. Türkiye enerjide kritik coğrafyasından kaynaklanan avantajları kullanabilme kabiliyetine sahip kilit bir ülke konumunda ve bu yöndeki ilerleyişini artırarak devam ettirecek. Ben Anadolu Ajansının da bu hedefler doğrultusunda sektörümüze doğru hizmet vereceğine inanıyorum." 


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da "Enerji haberciliğinde böylesi stratejik bir hamleye imza atan Anadolu Ajansını tebrik ediyorum. Bu konuda üzerimize düşen bir görev olduğu takdirde kendi görevimizmiş gibi yanınızdayız" dedi.


Yılmaz, 8 dilde yayın yapan Anadolu Ajansının enerji sektörü için de ayrı bir terminal üzerinden haber vermesinin gurur verici olduğunu belirterek, "Anadolu Ajansının böyle bir enerji timi kurması sektör açısından gerçekten memnuniyet verici ve çok sevindirici" diye konuştu.


Enerjinin bütün ülkelerin siyasetinin oluşmasında çok önemli bir kanal olduğuna işaret eden Yılmaz, " O yüzden enerjiyi ıskalamamamız lazım, haberde de ıskalamamamız gerekiyor. Çünkü enerjiyle ilgili üretilen haberler aynı zamanda piyasayı da yönlendiriyor. Bu yönüyle de yaptığınız iş gerçekten çok önemli. Anadolu Ajansı gibi güvenilir bir kurumun enerji üzerinde bu kadar yoğun çalışması, hakikaten ülkemiz ve bölgemiz açısından çok olumlu gelişmelere vesile olacaktır'' şeklinde konuştu. 


Geri Dön