29 / 03 / 2024

Anadolujet'le Çanakkale Sohbetleri şimdi de Ankara'da!

Anadolujet'le Çanakkale Sohbetleri şimdi de Ankara'da!

AnadoluJet’in Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle projelendirilen ve kültürel gerçeklere duyarlılığı arttırmayı hedefleyen “ AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri ”nin ikincisi 6 Kasım 2014 tarihinde Ankara’da düzenlenecek.



AnadoluJet’in yeni tarih projesi ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’ Çanakkale’den sonra yoluna  Ankara  ile devam ediyor. 6 Kasım 2014 tarihinde Ankara’da üniversite öğrencileri ve Ankaralılarla buluşacak ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’ sabah ve akşam olmak üzere iki ayrı oturum halinde düzenlenecek.


Sohbetlerin üniversite öğrencilerine yönelik söyleşi ise 6 Kasım saat 14.30’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi Kongre Salonu’nda gerçekleşecek. Halka yönelik bölümü ise 6 Kasım 2014, saat: 20.00’de Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi’nde düzenlenecek.


AnadoluJet’in Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle gerçekleştirdiği, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle projelendirilen, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, tarihi ve kültürel değerlerimizi en doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmayı ve halkın bu konudaki bilgi birikimini arttırmayı hedefliyor.


‘Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla zenginleşen ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’nde; I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin nerelerde, kimlere karşı savaştığı, Osmanlı askerlerinin nasıl bir müdafaa sergilediği, Çanakkale Boğazı’nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığı ve Seyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Cevat Paşa ve diğer kahramanların öyküleri paylaşılacak.


Ayrıca söyleşi esnasında Çanakkale Savaşı’nı anlatan, İshak 2. Tekgül tarafından oyunlaştırılan ve yönetilen teknik tiyatro oyunu Şüheda’dan da “Ana ve Şehit, Kınalı Hasan ve Tüfekler Çalınca Son Okul Zilini” gibi bazı sahneler oynanacak. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi gerçekleştirilecek. Kapanışta ise Talha Uğurluel kitaplarını imzalayarak katılımcılarla buluşacak.


Tüm Anadolu’yu dolaşacak…

AnadoluJet’in onlarca kentte binlerce kişiyle buluşması hedeflenen bu özel projesi 19 Kasım 2014 tarihinde tekrar Ankara’da olacak. AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’nin Ankara’daki ikinci turu kapsamında üniversiteliler için Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü Mimar Kemalettin Kongre Salonu'nda saat 14.00’de ve Ankaralılar için Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi’nde saat: 20.00’de iki ayrı etkinlik düzenlenecek.


Proje ilerleyen günlerde Trabzon, Kayseri, Konya, Samsun gibi pek çok kentte halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşilerle devam edecek.


AnadoluJet ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesinden ve 444 2 538 numaralı çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz.



Geri Dön