24 / 04 / 2024

Anamur Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Anamur Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin 2014 Ocak ayı içerisinde temelini attığı Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor. Abdurrahman Enginoğuz, projenin yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi.





Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin 2014 Ocak ayı içerisinde temelini attığı Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor. 

Atık Su Arıtma Tesisinin yapımcı firması Esen Inşaat'ın saha formeni Abdurrahman Enginoğuz, projenin yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi. 

Projenin bir an önce bitirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden, Enginoğuz Arıtma tesisinin sadece çevre duvar inşaası, mekanik ve elektrik tesisat işlemlerinin tamamlanacağını belirtti. 

Projenin Meşki ve İlbank tarafından ortak kontrolünün sağlandığının da altını çizen Enginoğuz proje bittikten sonra Arıtma tesisi günlük 125 bin ton su arıtma kapasitesi ile çalışacağını da belirtti. 

Arıtma tesisine şehir kanalizasyon şebekesinden aktarılan atık suyun arıtılması ise tesise gelen su önce kum tutucu ünitelerine, daha sonra kaba ince ızgara sistemi ve havalandırma havuzuna aktarılacak. Suyun tamamen arıtılma işlemi daha sonra aktarılan çökertme havuzunda tamamlanacak ve Arıtılan su yüzde 90 temizlenmiş olarak denize aktarıma hazır hale gelmiş olacak. 

Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı tamamlandıktan sonra bir yıl boyunca Esen İnşaat tarafından işletilerek ilgili personelin eğitimleri sağlanacak ve daha sonra Meski'ye devredilecek. 


Adana İlk Haber


Geri Dön