26 / 04 / 2024

Anaokulu parası ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı yardımından kimler faydalanacak?

Anaokulu parası ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı yardımından kimler faydalanacak?

Devlet dar gelirli ailelerin çocuklarına anaokulu destek ödemeleri yapılacak. Peki, anaokulu yardımı başvuru koşulları neler? Anaokulu ödemeleri ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı desteği kadar? İşte detaylar...



Anaokulu parası ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı yardımından kimler faydalanacak?

ANAOKULU DESTEĞİ NE ZAMAN BAŞLADI?

Söz konusu desteğin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yaptıkları bir çalışma olduğunu belirten Yanık, vatandaşın kendisi ekstra hiçbir şey yapmayacağını söyledi. Açıklamalarına devam eden Yanık, "Herhangi bir başvuru, herhangi bir takip, herhangi bir yerden bir parayı çekip başka bir yere yatırmak yok. Sadece çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli" diye kaydetti.

Şu zamana kadar 1 milyona kadar çocuğun anaokulu desteğini sağlama projeksiyonunu yaptıkları bilgisini veren Bakan Yanık, senelik ortalama 500 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söyledi.

Yanık, bu destekten yararlanmak için ihtiyaç sahibi ailelerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anaokullarına çocuklarını kaydettirmelerinin yeterli olduğunu aktardı.

Destek başvurularını 1 Temmuz itibarıyla aldıklarını kaydeden Yanık, "Şu ana kadar 305 bin 79 çocuğumuzu bu programdan yararlandırmışız" ifadeleriyle anlattı.

ANAOKULU DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Maddi durumu iyi olamayan ailelerin çocuklarına anaokulu destek ödemelerinin ne zaman başlayacağı sorusunu cevaplayan Yanık, anaokulu desteğimin ilk defa olacağını ve bu ayın 2'inci haftasında ödemeye başlayacaklarını söyledi. Konuşmasına devam eden Bakan Yanık "3294 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım yararlanıcısı olan ailelerimizin anaokuluna başlayan çocuklarına anaokulu için ödedikleri sabit miktar neyse onu doğrudan biz karşılıyoruz." dedi.

Altın için çıldırtan rakam resmen açıklandı! Ezber bozuluyor! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Aklınız çıkacak

Ev sahipleri dikkat! 1 yıl daha kira ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Denizbank'tan emeklilere ilaç gibi kampanya! 55 bin TL ve 36 aya varan vade fırsatı!


Geri Dön