19 / 04 / 2024

Anavatan Partisi'nin gayrimenkulleri tartışma konusu oldu!

Anavatan Partisi'nin gayrimenkulleri tartışma konusu oldu!

Anavatan, Cindoruk'un DP'sine katıldı ancak partililer tepkili. Genel Sekreter Doğan, partinin elindeki gayrimenkullerin tartışma konusu olacağını belirtiyor...



Anavatan lideri Salih Uzun ile DP lideri Cindoruk, birleşme konusunda mutabakata vardı. İki parti DP çatısı altında birleşecek, liderlik koltuğuna Cindoruk oturacak. Anavatan'ı tarihe gömen bu karara partiden büyük tepki var. Genel Sekreter Muharrem Doğan, “Bu birleşme ne için yapıldı. İçeriğini ben bile anlamış değilim” dedi. Anavatan'ın mal varlığına da dikkat çeken Doğan, partinin elindeki gayrimenkullerin bütün partilerin gayrimenkullerinden fazla olduğunu hatırlattı. Birleşme sonrası gayrimenkullerle ilgili tartışmalar yaşanacağını belirten Doğan, “Genel Merkez'in bulunduğu yerde 13 bin 500 metrekare yer var. Emsal değeri 3'tür. Anavatan'ın başka bir çok ilde gayrimenkulleri var” diye konuştu. Doğan'ın sözünü ettiği yer 40 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. 1000 metrekarelik bir inşaat yapılması halinde 40 kat yapma hakkı bulunuyor. Arsada, karşıda bulunan alışveriş merkezi Armada'dan daha yüksek kat izni var.

İNTİKAM ALIYORLAR

Eski ANAP milletvekili Mahmut Koçak da birleşmenin Anavatan'dan intikam alma gayreti olduğunu belirterek, “Birleşme ayrıntıları kamuoyuna açıklanmadığına göre Anavatan, cenaze namazı kılınmadan gömülecek” dedi. Anavatan'ın kapatılmasına sıcak bakmayacaklarını belirten eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu ile eski Bakan Mehmet Keçiler de, “Birleşmenin detayları hakkında bilgimiz yok” dediler.
Yeni Şafak/Behçet Güngör


Geri Dön