29 / 03 / 2024

Android 14'ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Android 14'ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Google ,  kullanıcıların gizliliğini ve verilerini korumak için her geçen yıl Android'in güvenliğini artırmaktadır. Görünüşe göre Android 14, eski Android sürümlerine yönelik uygulamaların yüklenmesini engelleyecek.



Yıllardır Android uygulama geliştiricileri, uygulamalarının en son özellikleri kullanacak ve Android işletim sistemi güvenlik önlemleriyle uyumlu olacak şekilde  güncellendiğinden emin olmak zorundaydı. Kısa süre önce Google , yeni listelenen Play Store uygulamalarının Android 12'yi hedeflemesini sağlamak için yönergelerini güncelledi .
 Ancak, en azından Android 12 gerektiren bu güvenlik önlemi, yalnızca Google Play Store'daki öğelere uygulanır .

Bir geliştirici, kullanıcılarından eski bir uygulama sürümünü manuel olarak yandan yüklemelerini kolayca isteyebilir. Ayrıca Play Store, zaten yüklemiş olanlar için uzun süredir güncellenmeyen uygulamaları listelemeye devam edecek.

Android 14 ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Akıllı telefon markaları bu özelliği etkinleştirip etkinleştirmemeye karar verebilir. Bu durum değişmek üzere çünkü son kod değişikliklerine göre Android 14'te daha katı API gereksinimleri olacak ve bu da eski uygulamaların yüklenmesini tamamen engelleyecek. Bu değişiklik, kullanıcıların belirli güncel olmayan APK dosyalarını yandan yüklemesini kısıtlayacaktır. Bunun da ötesinde, daha katı API, kullanıcıların aynı uygulamaları dışarıdan uygulama mağazalarından yüklemesini de engelleyecektir.


Geri Dön