24 / 04 / 2024

Anfaş Hotel Ekipmanları fuarı açıldı!

Anfaş Hotel Ekipmanları fuarı açıldı!

"Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyon İhtisas Fuarı" Antalya'da açıldı



"Anfaş Hotel Equipment" adıyla, uluslararası düzeyde turizm sektörüne yönelik düzenlenen, "Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyon İhtisas Fuarı" Antalya'da açıldı.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, turizmin başkenti sayılan Antalya'da böyle bir fuar açılmasından ve varlığını geliştirerek sürdürmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Fuarın 20 yılda çok önemli mesafe katettiğini ve sektöre önemli yararlar sağladığını belirten Uçar, adı ekipman olan bir fuarda ekiplerin bulunduğunu anımsatarak, "Ekiplerle ekipmanların uyum göstermesi bu alandaki başarının bir ifadesidir" dedi.

Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, fuarın, turizmin merkezi konumunda bulunan Antalya'da turistik işletme ve tesislerin ihtiyaç duyacağı tüm ürünleri kapsadığını belirtti.

Turizmin çok geniş bir sektör olduğuna ve birçok alanı yakından ilgilendirdiğine işaret eden Çalık, "Fuar Antalya'da turizmin gelişmesine daha da katkı sağlayacak" dedi.

Çalık, fuarın her yıl gerek katılım gerekse sergilediği ürünler açısından büyüyerek geliştiğini vurguladı ve bu çerçevede bu yıl 350 dolayında firmanın 3 bine yakın değişik ürün markası ile fuarda temsil edildiğini bildirdi. Fuara çok sayıda ülkeden profesyonel düzeyde ziyaretçi beklendiğini belirten Mustafa Çalık, fuar kapsamında düzenlenecek çeşitli yarışma ve etkinliklerle, programın her zamankinden daha zengin kılındığını kaydetti.

Fuarın açılışında söz alan Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Çetin Budak da, turizm sektörünün ilgili olduğu çok sayıda başka sektörler bulunduğunu anımsattı ve bu açıdan bu fuarın hem turizme hem de Antalya'da sanayi ve öteki işyerlerine önemli artı değer sağlayacağına inandığını anlattı.

-ALTIN KEP YARIŞMASI-
Antalya EXPO Fuar Merkezinde düzenlenen ve dört gün sürecek fuarda, Altın Kep Aşçı Yarışması da yapılacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen Altın Kep Yarışması, Türkiye'deki tüm aşçı derneklerinin katılımıyla bu alanda şu ana kadar yapılan en büyük yarışma özelliğini taşıyor. Yarışmada Türkiye ile birlikte 11 ülkeden
toplam 6 bin aşçı mücadele edecek. Yarışma sonunda 'Yılın Altın Şefi' ile birlikte toplam 11 dalda başarılı bulunan aşçılara ödül verilecek.

Fuar süresince yine fuar alanında "Konaklama ve Ağırlama Sektöründe Renovasyon Paneli" Otel Teknik Müdürleri Derneği'nin girişimiyle, "Konaklama ve Ağırlama Sektöründe Binalarda Enerji Verimliliği Yeşil Tesisler Konferansı", OTED Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği'nin öncülüğünde de "Birinci Yaratıcı Yatak Yapımı Yarışması" gerçekleştirilecek.

Sektörde profesyonel olarak 25 binin üzerinde üst düzeyde sorumlu konumunda temsilcinin katılmasının beklendiği fuar, 23 Ocak Cumartesi günü sona erecek.
AA


Geri Dön