20 / 04 / 2024

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankapark'a ne kadar para harcandığını sordu.



Cumhuriyet Halk Partisi  Ankara  Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Ankara'da hayata geçirilen Ankapark’ı sordu.

Nihat Yeşil, 1. derece sit alanı niteliği taşıyan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şartlı mirası olan Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine hayata geçirilen ve 801 milyon dolar harcanan ve işletme maliyetleri sebebiyle iki senedir kapalı kaldığı için çürümeye terk edilen Ankapark için bugünkü kurla 9 milyar liraya yakın para harcandığını dile getirdi.

Nihat Yeşil, İçişleri Bakanlığı’na bağlı üç genel müdürlüğün 2022 yılı toplam bütçesinden daha fazla paranın çürümeye terk edilen Ankapark projesine tek kalemde harcandığını dile getirdi.

Ankapark a ne kadar para harcandı?

Yeşil'in konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

"Önceki dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan şahıs, tek başına bu üç genel müdürlüğün bütçesinden daha büyük bir kamu kaynağını Ankara’nın kalbine beton ve hurda yığını olarak keyfi şekilde gömdü. 801 Milyon Dolar’ı Ankapark denen ucube yapıya harcamasına rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından tek bir soruşturma geçirmedi.

Ama ne gariptir ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında geçen dönemle ilgili bir usulsüzlük nedeniyle İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı.

Bu tutum doğru bir tutum değil. 801 Milyon Doları Ankaralıların cebinden çıkartan şahıs hakkında en ufak bir soruşturma başlatmadınız!"

Ankapark'ın tahliyesine ilişkin tedbir kaldırılmadı!


Geri Dön