25 / 04 / 2024

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

Ankapark’ın kiracıları kiralarını ödemiyor!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in 750 milyon dolarlık çılgın projesi Ankapark’ta bulunan makinaların bozulmaya yüz tuttuğundan bahsetti. Yavaş, işletmecinin tesisin açılışından bu zamana kadar hiç kira ödemesi yapmadığını söyledi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar bedelle yapılan Ankapark’ın son durumuyla ilgili konuştu. Ankapark’ın işletmecisi olan şirketin, açılış tarihinden bu zamana kadar kira ödemediğinden bahseden Yavaş, “Kira sözleşmesine baktık, ‘Kira yatırılmazsa 90 gün ilave süre verilir’ deniyor” dedi.

TEMİNAT ALINMAMIŞ

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; ABB Belediye Meclisinin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, Ankapark’ta bulunan makinaların çalışmadığı ifade ederek, tesiste bulunan birçok malzemenin de bozulduğundan bahsetti. Yavaş, Ankapark’ın kiraya verilirken belediyenin şirketten herhangi bir teminat almadığını söyleyerek “İhale şartnamesinde, ‘Tesis kapatılırsa, işletme belediyeye geçer’ dedi. İşletmeci şirket bize sürekli dilekçe veriyor, ‘Kapatmadık, tadilat yapıyoruz’ diye. Mahkemeden tespit talep ettik iki ay önce. Acil müdahale etmemiz gereken bir şey varsa, sürenin dolmasını beklemeden tesise gireceğiz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön