18 / 04 / 2024

Ankara Akyurt'ta icradan 2.4 milyon TL'ye fabrika!

Ankara Akyurt'ta icradan 2.4 milyon TL'ye fabrika!

Ankara Akyurt'ta bulunan 4.936 metrekare yüzölçümüne sahip fabrika, Akyurt İcra Dairesi tarafından 18 Mayıs 2015 günü saat 11:40 ile 11:45 arası ihale ediliyor.



Ankara Akyurt'ta bulunan fabrika, Akyurt İcra Dairesi tarafından 2 milyon 449 bin TL'ye satışa çıkarılıyor. Taşınmazın ihalesi açık artırma usulüyle yapılacak. Satışı Akyurt Kültür Merkezi'nde olacak.



1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri:  Ankara  ili, Akyurt ilçesi, ÇınarMahallesi, 1993Ada,9Parseldeki(eski 9 ada, 1 parsel)betonarme fabrika binası ve arsa vasıflı taşınmazın borçlu adına kayıtlı yüzölçümü 4.936,00 m2dir. Kıymet takdirine esas bilirkişi raporunda belirtilen fabrika binası ile eklentileri ve makine ve elektrik tesisatı ve diğer muhtesatlarla sınırlı olmak üzere satılmaktadır. Parsel Ankara-Akyurt yoluna yaklaşık 400 m mesafededir ve yol yakınlarında iş yerleri ve başka yapılar bulunmaktadır. Parsel üzerinde fabrika binası bulunmaktadır. Fabrika binası boş durumdadır. Bina, - 3,40 ile + 6,50 kotları arasında 3 katlı betonarme bir yapıdır. Binanın toplam inşaat alanı 3.763,00 m2 kadardır. Dışı akrilik esaslı badanalıdır. Binanın ön giriş cephesinde idari bölüm birimleri bulunmaktadır. Personel yerlerinde aliminyum camekanlı bölmeler vardır. Binanın iç kullanım alanlarının tabanları seramik ve mozaik kaplıdır. Duvarları saten boya, tavanları kireç badanadır.Bina merpenleri nikelajlı demir korkulukludur. Malzeme asansörü bulunmaktadır. Ön cephede üst katın tabanı tamamen seramik kaplıdır. Bina arkasında 3 m yüksekliğinde istinat duvarı bulunmaktadır. Yan ve önlerinde 1 m ile 2 m yüksekliğinde ihata duvarı vardır. Duvarın üzerinde mermer harpuşta ve kafes tel korkuluğu bulunmaktadır. Bina arkasında çelik konstrüksiyonlu 8,50x9,50 m ebatı sundurma bulunmaktadır. Bina dışında foseptik çukuru ve trafo binası bulunmaktadır. Binanın kazan dairesinde 2 580 kv 41arko marka tfp 500,2002 yılı yapımı kalorifer kazanı, 1 adet 8 ton kapasiteli çelik su deposu, hidrofor tesisatı mevcuttur. Bodrum (giriş) katında 9 adet odanın ısı izolasyonu yapılmıştır. 6 adet soğuk odanın içerisinde soğutma cihazları mevcuttur. Bina içerisinde zemin katta (orta kat) doğu cephesi holünde ve 1 .kat (üst kat) batı cephesi holünde havalandırma kanalı ile havalandırma cihazları bulunmaktadır. Bina, kalorifer sistemine bağlı sıcak hava üfleme ci-hazlan ve radyatör grupları ile ısıtılmaktadır. Yangın tesisatı yapılıdır; binanın dışında bahçe içerisinde 10 m3 kapasiteli bir adet LPG tankı bulunmaktadır. Binadaki elektrik tesisatı ankestre tesisat şeklinde yapılmış olup, gerek aydınlatma gerekse priz ihtiyaçlarını karşılayacak niteliktedir. Borçlunun hissesi 4936/6676 dır.





Adresi: Ankara İli, akyurt ilçesi, çınar mah, 1993 ada, 9 parsel(eski 9 ada, 1 parsel)

Yüzölçümü: 4.936,00 m2

imar Durumu: Dosyasında.

Kıymeti: 2.499.262.00 TL

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şertıler: Dosyasında mevcut

1. Satış Günü: 18/05/2015 günü 11:40 -11:45 arası

2. Satış Günü: 12/06/2015 günü 11:40 -11:45 arası




Satış şartları:


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.qov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhar. alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/263 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 07/04/2015 


Geri Dön