26 / 04 / 2024

Esenyurt'ta icradan 26.4 milyon TL'ye fabrika binası ve tarla!

 Esenyurt'ta icradan 26.4 milyon TL'ye fabrika binası ve tarla!

Esenyurt'ta yer alan fabrika, bina ve tarla icradan satılıyor. Toplam bedelleri 26 milyon 414 bin 782 TL olarak belirlendi...



T.C. BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TAŞINMAZ MAL AÇIK ARTTIRMA İLANI

Dosya No : 2011/4455 Tal.


Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve Özellikleri:

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Çiftlik Kalyos Yolu, Eski Bağlar mevkii, 8538 parselde kayıtlı, 21.408,12 m2 yüzölçümlü, ana taşınmaz niteliği tarla olan taşınmaz


NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmazla ilgili Müdürlüğümüzce alınan bilirkişi raporuna itiraz edilmiş, Büyükçekmece 1 .İcra Hukuk Mahkemesinin 2011/491 esas, 2012/232 karar sayılı dosyasından yapılan kıymet takdirine itiraz davası ile ilgili olarak kesin karar verilmiştir. Bu karara dayanak olan 26.12.2011 tarihli bilirkişi raporuna göre: satışa konu taşınmaz Esenyurt, Çiftlik Kalyos mevkii, 8538 parselde kayıtlı olup adres olarak TEM Otoyoluna paralel yan yol Uğur Mumcu Caddesi üzerinde yer almaktadır. 


Taşınmaz 21.408.12 m2 miktarı ile tarla niteliğinde olmakla beraber üzerinde idari bina, fabrika binası ve eklentileri tesisler mevcuttur. Yerinde yapılan incelemede, taşınmazın çevresinin beton perde duvar üzerine tel kafeslerle çevrildiği, asfalt ana yola cephe bölümünden yaya girişinin yan tarafta yer alan asfalt kaplı yoldan (1595 Sokak) ise araç girişinin mevcut olduğu, araç girişi önüne demir kapı tesis edildiği, bu girişin hemen yanına bir adet prefabrik bekçi kulübesi konulduğu, yaya giriş kapısından idari bina girişine kadar olan kısma yarım daire şeklinde üstü polikarbon ile kapatılmış bölüm tesis edildiği, kapalı kısmın her iki yanına iç kısımdan çiçeklikler yapıldığı, bu kısmın üzerine yapılan polikarbon örtülerin yer yer düştüğü, hasarlı olduğu tespit edilmiştir. 


Yaya giriş kapısının olduğu kısımdan itibaren üstü kapalı kısmın her iki yanına kademeli olarak (betonarme perde duvarlar) bahçe ve beton alanlar tesis edilmiştir. Gerek bu kısımdaki bahçe alanına gerekse fabrika arazisinin bütünü üzerine çok sayıda irili ufaklı ağaç dikilmiştir. Yaya girişinin hemen önünde idari bina yer almakta olup, bina bodrum, zemin ve 4 adet normal kattan oluşmaktadır. Toplam 2.400,00 m2 alanlıdır. Ağırlıklı olarak ahşap, mermer ve seramik malzemesi kullanımıyla inşa edilmiştir. İdari binanın zeminleri katlar itibariyle kısmen ahşap parke kısmen ise seramik ile kaplanmıştır. Yerinde yapılan incelemede söz konusu kaplamaların yer yer hasar gördüğü tespit edilmiştir. İdari bina iç kısımdan fabrika bölümü ile irtibatlandırılmıştır. 


Katlar arasında irtibatı sağlayan merpenlerin korkulukları paslanmaz nikelajlı borudan imal olup merpen basamakları seramik ile kaplanmıştır. Bu kısımlarda da hasarlar mevcuttur. Yerinde yapılan inceleme sonucunda idari binanın tamir ve bakım gerektirdiği belirlenmiştir. Fabrika binası zemine 91.00 x 54,00 m ölçülerinde oturmakta olup 2 katlıdır. Ayrıca asma katında bulunan fabrika binası toplam 10.525.00 m2 miktarında yapı alanına sahiptir. Bina prefabrik elemanlar ile inşa edilmiş olup çatısının sandviç panellerle örtülü olduğu belirlenmiştir. Fabrika bina zemini çini kaplı olmakla beraber zemin kaplamasının yer yer hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Fabrika binası, yan cephedeki sürgülü demir kapıdan içeriye araç sokulması, üst kata tesis edilen asansör ile malzeme alınması olanağına sahiptir. 


Ancak söz konusu dış cephe asansörü halihazırda hurda halindedir. Bir diğer bina idari binanın hemen yanında yer almakta olup zemine oturumu 165.00 m2 alanlıdır. Bu bina soyunma, tuvalet, yemek mahalli ve depo olarak kullanılmak üzere tasarlanmışsa da yıpranma oranı oldukça yüksektir. Bina 2 katlıdır. Çatısı ahşap olup üzeri oluklu eleman ile | kaplıdır. 


Islak alanları fayans seramik ile kaplı olduğu, söz konusu kaplamaların yer yer hasarlı olduğu tespit edilmiştir. [ Bir diğer bina fabrika binasına bitişik konumda zemine oturumu 682.00 m2 miktarında olan binadır. Söz konuşul bina yığma tarzda inşa edilmiş olup çelik çatılıdır. Zemini beton kaplı olan binanın araç giriş çıkışına uygun demiri kapısı da bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde binaların dışında kazan dairesi ve fabrika binası arasında tesis edilmiş* 150.00 m uzunluğunda tesisat hattı bulunmakladır. Hat boyunca beton rögarlar da inşa edilmiştir. Satışa konu anal taşınmaz ulaşımı kolay bir bölgede yer almakta olup gerek Devlet karayolu gerekse TEM oto yoluyla ulaşım olanağına! sahiptir. TEM otoyoluna 50 m mesafededir. Sanayi tipi yapılaşmaların yer aldığı bir bölgede yer alan ana taşınmazın! yakınında Evren 1 ve 2 adlı sanayi siteleri, çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren sanayi yapıları bulunmaktadır. 


Ana taşınmaz, her türlü teknik alt yapı imalatının tamamlandığı, belediye ve kamu hizmetlerinin verildiği bir bölgededir. I Satışa konu taşınmaz üzerinde toplamda 111 adet meyve ağacı, vişne, kiraz, erik, armut, muşmula, elma, dut, ayva ile servi, gül ve kavak ağacı bulunduğu belirtilmiş ve ağaçların değerleri de hesaplanarak toplam bedele eklenmiştir. Satışa konu fabrika binası içinde ana makinelerin olmadığı, sadece 3 adet hurda vaziyette makineye ait parçalar ] olduğu görülmüştür. Satışa konu taşınmazın değeri belirlenirken, bulunduğu mevkii, konumu, ulaşım olanakları, her ! türlü teknik alt yapının tam olduğu, belediye ve kamu hizmetlerinin verildiği bir bölgede yer alışı, imar durumunun mevcudiyeti, sanayi imarlı oluşu, üzerinde yer alan binalardaki toplam yapı alanı, yapımlarında kullanılan malzeme niteliği ve işçilik özeni, yıpranma durumları, tamir ve bakım gerektirmeleri göz önüne alınarak değer takdir edildiği bildirilmiştir. Dosyasında taşınmazın resimleri mevcuttur.


İMAR DURUMU : Dosyasında mevcut Esenyurt Belediye Başkanlığının 05.07.2012 tarih ve 10219/71216 sayılı yazısı ile Esenyurt Örnek Mahallesi, 8538 parselin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 12.11.2010 tarih ve 2573 sayılı kararı ile onaylanan Esenyurt 2.Etap 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Kısmen E: 1.50 Sanayi Alanında, Kısmen Sağlık Tesisi Alanında, Kısmen Yol alanında, Kısmen Park alanında kaldığı belirtilmiştir.


KIYMETİ : 26.414.782,40 TL Birinci Satış günü : 09/10/2012 14:00-14:10 Saatleri arasında İkinci Satış günü : 19/10/2012 14:00-14:10 Saatleri arasında Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü Adresinde 1- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. 


İkinci artırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimini izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen  kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan kaynaklanan %18 KDV ve Binde 4,95 oranında ihale karar damga vergisi ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı (borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.


4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tün* alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 08.08.2012


(Ic. Ifl. K. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine geçerlidir.B.50625 www.bik.gov.tr


İlanı detaylı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön