23 / 04 / 2024

Ortaköy'de icradan 4 milyon TL'ye satılık arsa!

Ortaköy'de icradan 4 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından İstanbul, Beşiktaş ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde üzerinde ev ve kargir oda bulunan arsa 4 milyon TL'ye ihale edilecek.



T.C. İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


2012/707 ESAS


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Ortaköy Mahallesi, Aydınlık Mevkii, 41 pafta, 1382 |eski:52) ada, 13 parsel sayılı 758.00m2 miktarlı kuyusu olan ev ve kargir oda arsa vasıflı taşınmazın tamamı.


Gürcü Kızı Caddesinden aynlan Aydınlık Sokak üzerinde yer alan ve tamamı 758.00m2 alana sahip taşınmaz üzerinde, 61 dış kapı numaralı Bodrum kat+zemin kat+1 normal kat+çatı kattan müteşekkil, B.A.K. tarzda, ayrık nizamda inşa edilmiş bina mevcut olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu binanın bodrum katı bahçeden müstakil girişi de bulunan hol, oda, salon, WC-Duş ile mutfak mahalleri, holden dahili merpen ile çıkılan, ayrıca zeminde bina ana giriş kapısının da yer aldığı zemin katta giriş holü ve salon, 1. katta merpen çıkışında salon, salon içerisinde bir oda, WC-Lavabo mahalleri, çatı katında geçiş piyesi üzerinde iki oda, banyo-WC ile sauna mevcut, kapalı alanları itibariyle 270m2 alana sahip, bodrum kat zemini seramik, diğer katlarda seramik ve laminat parke, duvarları sıvalı ve boyalı, salon mahallerinde kağıt kaplı, çatı kat duvar ve tavanı ahşap lambrili, banyo-WC duvarian fayans kaplı, mutfakta sabit tezgah ile ahşap dolapları, banyolarında sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesuarları ikmal edilmiş durumda ahşap ve çekme katta PVC (doğramalı, bodrum ve zemin katı ile l.kat ve çatı katı iki ayrı kombi tesisattı kalorifer ısıtmalı, dış cephesi sıvalı ve boyalıdır. Parsel dahilinde işbu bina dışında tek katlı ahşaptan mamul camlı kameriye bölümü ile müştemilat mevcut olup, parsel etrafı bahçe duvarı ile ihata edilmişdurumda, bahçesinde çeşitlicinsveyaşta ağaçbulunmaktadır.


Taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlübelediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda civarın talep gören iskana elverişli konut alanında yer almaktadır.


İmar Durumu : Beşiktaş Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü Şehircilik Bürosu tarafından tanzim ve tasdik edilmiş olan 09 05.2014 tarih, 2020 sayılı imar durum belgesine göre Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 41 pafta, 1382 ada, 13 parsel; 18.6.1993 onanlı,


1/5000 ölçekli Beşiktaş Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Revizyon Nazım imar Planı ve 10.12.1993 onanlı 1/1000 ölçekli Beşiktaş Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Uygulama imar Planı kapsamında; ayrık düzende, KAKS:0.30, H:6.50m. irtifada yapılanma hakkı almakta olup, "konut alanı'nda kalmaktadır.


Yukandaki bilgiler imar durumu yazılı bilgisi olup, plan bilgilerinin tamamını içermez ve buna göre uygulama yapılamaz denilmiştir


Kıymeti: 4.000.000,00 TL


KDV Oranı: % 18


Kaydında ki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.


1.Satış Günü : 15/06/2015 günü 09:30 - 09:40 arası


2.Satış Günü : 15/07/2015 günü 09:30 - 09:40 arası


Satış Yeri : İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu


Satış şartlan:


1-ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap. gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları •oplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sc-rar: beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satıp talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul lO.icra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile feslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağK belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-IIK127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/707 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 16/04/2015



Geri Dön