18 / 04 / 2024

Beşiktaş'ta icradan 2.4 milyon TL'ye satılık 2 daire!

Beşiktaş'ta icradan 2.4 milyon TL'ye satılık 2 daire!

İstanbul 10. İcra Dairesi; Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan 2 daireyi 2 Şubat 2015 tarihinde satışa çıkarıyor. Toplam bedelleri 2 milyon 430 bin TL olarak belirlendi.



İstanbul 10. İcra Dairesi;  Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan 2 daireyi satışa çıkarıyor. Toplam bedelleri 2 milyon 430 bin TL olarak belirlendi. 


İhaleleri, 2 Şubat 2015 tarihinde saat 15:00 -15:40 arasında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu'nda açık artırma suretiyle yapılacak.


İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2014/755 E


T.C. İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ


2014/755 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Dikilitaş Mahallesinde, 1081 ada, 1 Parsel sayılı, 263 m2 alanlı 3 katlı bahçeli kargir apartmanda; Zemin ve 1. Katta 10/100 arsa paylı 1 bağımsız bölüm nolu dubleks daire. Taşınmaz Beşiktaş, Gayrettepe mahallesi, Sebat ile Cemil Aslan Güder sokakları kesişiminde, Sebat sokaktan 4 kapı nolu bodrum+zemin+2 normal katlı betonarme karkas tarzda inşa edilmiş anayapıda yer almaktadır. Anayapı bahçe içerisinde bulunmakta olup, bahçenin etrafı demir korkuluklu duvarlarla çevrilmiştir. Bahçede yetişkin ağaçlar bulunmaktadır. Dış cephe boyalı ve bakımlıdır. Yapının üzeri kiremit örtülü çatı ile kaplıdır. 1 nolu bağımsız bölüm; Anayapının bodrum+zemin+1. Normal katında yer almaktadır. Girişi zemin kat kotundan sağlanmakta ise de, bodrum kattan da giriş çıkış mümkündür. Bodrum kat antre, çamaşır odası, üç oda, zemin kat hol, mutfak, salon, WC, 1.normal kat hol, 3 oda, banyo-WC, ve balkondan oluşmaktadır. Toplam kullanım alanı yaklaşık 251 m2 kadardır. Bodrum kat çamaşırlık/depo olarak kullanılmaktadır. Zeminler ıslak hacimlerde seramik/mermer, diğer mahallerde parke/halıfleks döşelidir. Mutfakta mermer tezgâh, krom evye, tezgâh altında ve üstünde lake boyalı mutfak dolapları vardır. Banyo-WC ve WC'de duvarlar tavana kadar fayans kaplı olup, WC'de klozet ve lavabo, banyo-WC'de küvet, klozet, mermer tezgâhlı alt/üst dolaplı seramik lavabo vardır. Mutfak ile salon arasındaki duvar kemer şeklinde açılmıştır. Salondan bahçeye çıkılabilmektedir. Salon zemini kademeli olup, şömine bulunmaktadır. Kapılar ahşap, pencereler büyük oranda PVC doğramadandır. Kombi ve tesisatı döşelidir. Katlar arası irtibat mermer kaplı dâhili merpenlerle sağlanmaktadır. Bazı mahallerde kartonpiyer, alçıpan asma tavan gibi dekoratif alçı imalatları uygulanmıştır.


imar Durumu : Beşiktaş Belediye Başkanlığının İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 27.02.2014 tarih ve 811 sayılı imar durum yazısında Beşiktaş, Gayretepe Mah. 59 pafta, 1081 ada, 1 parsel sayılı yerin 16.07.2005 onanlı 1/5000 ölçekli Beşiktaş-Dikilitaş-Balmumcu Nazım İmar Planı ve 09.08.2007 onanlı 1/1000 ölçekli Beşiktaş-Dikilitaş-Balmumcu Uygulama İmar Planı kapsamında blok düzende H: 9,50 m yükseklikte yapılanma hakkı aldığı, "konut" alanında kaldığı, 20.06.2014 tarihinde Beşiktaş Belediyesi İmar Müdürlüğünde yapılan şifahi görüşmeye göre de, taşınmazın yıkılıp yeniden inşa edilmesi durumunda benzer bir yapı olarak inşa edileceği tespit edilmiştir.


Kıymeti :1.750.000,00 TL


KDV Oranı : %18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü : 02/02/2015 günü 15:00 -15:10 arası


2. Satış Günü : 04/03/2015 günü 15:00-15:10 arası


Satış Yeri : İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu


2 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Dikilitaş Mahallesinde, 1081 ada, 1 Parsel sayılı, 263 m2 alanlı 3 katlı bahçeli kargir apartmanda; 2. Katta 30/100 arsa paylı 2 bağımsız bölüm nolu dairedir. 2 nolu bağımsız bölüm; Anayapının 2. Normal katında yer almaktadır. Anayapının dış kapısından girilerek ve merpenden çıkılarak ulaşılabilmektedir. Antre, salon, 2 oda, koridor, mutfak, banyo-WC, WC ve 2 balkondan oluşmaktadır. Yaklaşık 100 m2 kullanım alanlıdır. Zeminler salon ve odalarda masif/laminat parke, diğer mahallerde seramik döşelidir. Mutfak ve WC'de hiçbir vitrifiye, tezgâh, batarya, dolap bulunmamaktadır. Mutfakta sadece kombi montelidir. Banyo-WC'de duvarlar tavana kadar fayans kaplı olup, asma klozet, kabinli akrilik küvet ve alt/üst dolaplı seramik lavabo mevcuttur. Kapılar ahşap, pencereler PVC doğramadandır. Isınma kombi ile sağlanmaktadır. Bazı mahallerde kartonpiyer vardır. Daire boş durumdadır


imar Durumu 1 No'lu taşınmaz ile aynıdır.


Kıymeti 680.000,00 TL


KDV Oranı %1


Kaydındaki Şerhler Tapu kaydındaki gibidir.


Satış Günü : 02/02/2015 günü 15:30 - 15:40 arası


2. Satış Günü : 04/03/2015 günü 15:30 - 15:40 arası


Satış Yeri : İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonu


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul 10.İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/755 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.27/11/2014


(İİK m. 126)_


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön