28 / 03 / 2024

Ankara Alışveriş Festivali'nin üçüncüsü 29 Ağustos'da başlıyor!

Ankara Alışveriş Festivali'nin üçüncüsü 29 Ağustos'da başlıyor!

Ankara’ yı “ marka kent ” haline getirmeyi hedefleyen Ankara Alışveriş Festivali’nin ( Ankara Shopping Fest - ASF ) üçüncüsü 29 Ağustos 2014 tarihinde başlıyor...



Ankara’yı “marka kent” haline getirmeyi hedefleyen  Ankara  Alışveriş Festivali’nin(Ankara Shopping Fest-ASF) üçüncüsü 29 Ağustos günü başlıyor.  “Şimdi Ankara’da olmanın tam zamanı” sloganının kullanılacağı festival 14 Eylül’e kadar indirimler ve etkinlikleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin seyahatlerine renk katacak. Festival, birbirinden farklı etkinlikleriyle Ankaralılara keyifli günler yaşatacak.

 

Ankara Ticaret Odası’ndan (ATO) yapılan açıklamada, 3. Ankara Alışveriş Festivali hakkında bilgi verildi. Festival, 29 Ağustos akşamı  İzmir  Caddesi’nde hem Ankaralılar hem de Ankara’yı ziyarete gelen konuklara güzel zaman geçirtecek eşsiz bir gösteriyle açılacak. Havada dans gösterilerinin yapılacağı gecede ASF, havai fişek şöleniyle hafızalara kazınacak bir geceye imza atacak. Açılış gecesine ünlü sanatçı Demet Akalın konseriyle renk verecek.

 

ASF’nin açılış günü etkinlikleri günün erken saatlerinde,  SERÇEV (Serebral Palsili-Beyin Felçli) Çocuklar Derneği yararına düzenlenecek “Kaybolan” isimli fotoğraf sergisiyle başlayacak. Demircilik, bakırcılık, keçecilik gibi kaybolan mesleklere dair 10 fotoğraf sanatçısının 30 fotoğrafından oluşan sergi festival boyunca Ankara’nın değişik yerlerinde görücüye çıkacak.  3. ASF kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi olan sergide satılan fotoğrafların gelirleri SERÇEV’e bağışlanacak.

 

-MODA SOKAKTA-

 

Festivalin açılış günü Ankara sokaklarında anlık defileler yapılacak. Ankaralı tasarımcı Bahar Demir’in ASF için tasarladığı kostümler, beklenmedik anlarda Ulus, Tunalı Hilmi ve Kızılay’da halkın karşısına çıkacak. Festival açılışı sırasında da sürpriz defileler devam edecek. Modayı sokağa taşıyan etkinliğe ünlü koreograf Yasin Soy imza atıyor.

 

-AYSUN KABA İLE STİLİNİ KEŞFET-

 

Festival günü özellikle Kızılay ve çevresi hareketlenecek. Ekibiyle festival boyunca otobüs ile tüm Ankara’yı  dolaşacak olan ünlü stil danışmanı Aysun Kaba, açılış günü Kızılay’da başkentli kadınlarla söyleşiler yapacak ve stil danışmanlığı hizmeti verecek. Kaba ayrıca, festivalde mağazalar arasında vitrin yarışması düzenleyecek.

 

-GELENEKSEL EL SANATLARI-

 

Festival’in ilk günü Geleneksel El Sanatları Sergisi’nin açılışı da yapılacak. Limon Ağacı Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek projede, Ankaralılar yemeni yapımından, sedef kakmaya, Keşan dokumadan bakır işlemeye kadar unutulmaya yüz tutmuş 30 ayrı çeşit el sanatını, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde uygulamalı olarak görme fırsatı bulacak.

 

-KALE’DE ŞENLİKLİ GÜNLER-

 

Festival boyunca Ankara Kalesi’nde şenlikler yapılacak. 30 Ağustos Cumartesi günü ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılacağı etkinlikle mehter takımıyla birlikte Kale ve Hamamönü gezilecek. Festival boyunca kalede gösteriler, resim ve seramik sergileri, ebru ve yağlı boya canlı performansları ile müzik dinletileri yapılacak. Rahmi Koç müzesi önünde Önder Sürenkök koleksiyonundan antika arabalar sergisi açılacak.

 

ANKARA GARI’NDA DEFİLE

 

3. Ankara Alışveriş Festivali kapsamında düzenlenecek defilelerle Başkent’te moda rüzgarları estirilecek. Başkent’in tarihi tren garının nostaljik atmosferinde gerçekleşecek defilelerden ilkinde Ankaralı tekstil firmalarının 2014-2015 sonbahar-kış kreasyonları halkla buluşturulacak. Tasarımından üretimine kadar her aşaması Ankara moda firmalarınca gerçekleştirilen 110 göz alıcı ürün, ünlü mankenlerin üzerinde sergilenecek.

         ASF’nin ikinci defilesi ünlü modacı Özlem Süer imzasını taşıyacak. ASF için özel kreasyon hazırlayan Süer, dünya moda otoritelerince avant-garde, neo-romantik, deneysel, kavramsal ve disiplinler arası olarak tanımlanıyor. Türk kültürünün değişik yörelerinden esintilerin yer aldığı Özlem Süer kreasyonunda 40 ayrı kıyafet defilede moda severlere sunulacak. Birbirinden ünlü mankenlerin sahne alacağı ASF defilelerinin konsepti ünlü koreograf Yasin Soy imzası taşıyor.

 

-GUINNESS REKOR DENEMELERİ-

 

Ankara Shopping Fest’te ayrıca iki Guinness rekoru da kırılmaya çalışılacak. ATO Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Meslek Komitesi, Liva Pastanesi’nin katkılarıyla dünyanın en yüksek profiterol pastasını üretecek. 3 saat içinde dans gösterileri eşliğinde üretilecek pastada 50 binin üzerinde profiterol topu yer alacak. 6 metre yüksekliğinde 2,5 metre çapında üretilecek pastanın ağırlığı 4 tonu bulacak. Pastanın çikolata sosları tanklarla yukarıdan boşaltılacak.  Rekor yüksekliğindeki pasta tamamlandıktan sonra 4 bin kişiye ikram edilecek.

 

Festivalin ikinci rekor denemesi aynı anda en çok çiçek soğanı dikilerek yapılacak. ATO Çiçekçi ve Baharatçılar Meslek Komitesi tarafından gerçekleştirilecek rekor denemesinde aynı anda binlerce kişi Guinness Rekorlar Kitabı hakemleri önünde çiçek soğanı dikecek. Rekor denemesine isteyen Ankaralılar katılabilecek.

 

 

-KONSERLER VE GÖSTERİLER-

 

Ünlü sanatçılar Orhan Ölmez,  İzzet Yıldızhan, Alişan, Safiye Soyman –Faik Öztürk’ün konserleriyle renklenecek festivalde Kafkas halk dansları grubu sahne alacak. Festivalde, bando gösterileri ile ritim atölyesi gösterileri de yer alacak.

 

Off Road yarışlarının renklendireceği festivalde Türk kültürünün önemli bir parçası olan aşıklık kültürü de gösterilerle yaşatılacak. 

 

-OTEL İNDİRİMLERİ-

 

Festivale destek veren oteller “3 gece kal 2 gece öde” kampanyasıyla destek verecek. İndirimli otellerin listesi ASF’nin internet sitesinde yayınlanacak.

 

 

-UÇAK VE TREN BİLETLERİ İNDİRİMLİ-

 

Festivale Anadolujet ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları da indirimli biletlerle destek verecek.

 

29 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında 250 TL tutarında, belirlenen alışveriş merkezlerinden alışveriş yapan herkes Anadolujet’in 15 Ekim-15 Aralık 2014 tarihleri arasındaki Kıbrıs dahil tüm yurtiçi uçuşlarında yüzde 25 indirimden yararlanabilecek. Alışveriş merkezlerinin listesi ASF internet sitesinde yayınlanacak.

 

Yine festival boyunca 300 TL’lik alışveriş yapan vatandaşlar, alışveriş fişlerini ibraz ederek Yüksek Hızlı Tren dönüş biletlerini yüzde 50 indirimle alabilecekler.

 

-13 LÜKS OTOMOBİL TALİHLİLERİNİ BULACAK-

 

Alışveriş Festivali’nde kredi kartı ve banka kartı ile 50 TL’lik alışveriş yapan vatandaşlar, her 50 TL için bir kura numarası almaya hak kazanacak. Bankalararası Kart Merkezi’nin organizasyonu Milli Piyango İdaresi’nin denetiminde yapılacak çekilişler sonucu 13 talihli 1 Porsche Cayman, altı Audi A1 ile altı adet de Audi A3 otomobilden birini kazanma şansı yakalayacak.

 

Festival boyunca ayrıca basın kuruluşlarının futbol takımları Ankara Shopping Fest Futbol Turnuvası kupasını almak için halı sahada ter dökecek.

 

-ANKARA TİCARET ODASI BAŞKANI SALİH BEZCİ-

 

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali Komisyonu, Yüksel Tavşan başkanlığında, aylar süren çalışmayla dolu dolu bir festivale imza attığını söyledi. Ankara’nın Cumhuriyet’in Başkent’i oluşu sırasında da eleştiriler aldığını hatırlatan Bezci,  “Bozkırın kasabasından modern bir Başkent’e dönüşen Ankara’da Alışveriş Festivali de yapılır, şehrimizin adı marka olarak dünyaya da duyurulur” dedi. Bezci, Ankara için yapılan çalışmaların eninde sonunda meyvesini vereceğini söyledi.




Geri Dön