29 / 03 / 2024

Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos'ta başlıyor!

Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos'ta başlıyor!

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle ertelenen Ankara Alışveriş Festivali, 29 Ağustos 2014 tarihinde başlayacak, festival 14 Eylül 2014 Pazar günü akşamına kadar devam edecek.




Soma felaketi nedeniyle ertelenen  Ankara  Alışveriş Festivali 29 Ağustos’ta başlayacak 14 Eylül Pazar günü akşamına kadar devam edecek. 


ATO’dan yapılan yazılı açıklamada 2. Ankara Alışveriş Festivali hakkında bilgi verildi. Buna göre, “Şimdi Ankara’da olmanın tam zamanı” sloganıyla 29 Ağustos’ta başlayacak festival defileler, gösteriler, konserlerle Ankara’yı kültür, sanat ve alışverişin başkenti haline getirecek. 14 Eylül tarihinde sona erecek festival boyunca, Ankara’daki tüm alışveriş merkezleri ile cadde ve sokaklarda çok sayıda etkinlik yapılacak. 


"Mağazalarda indirimli satışlar"


Festival süresince alışveriş merkezleri, cadde üstü ve sokaklarda bulunan mağazalar ürünlerini indirimli olarak satışa sunacak. Festival süresince satış cirolarında yüzde 20 ila 35 arasında artış bekleniyor. Festivalde, mağazalar sadece indirim yapmakla yetinmeyecek, ünlü mankenlerin yer alacağı defileler de festivalde göz dolduracak. 


"Ankara Kalesi'nde şenlik"


Ankara fotoğrafları sergisinin yapılacağı Ankara Kalesi’nde seğmen gösterileri, mehter takımı konserleri ve bakır dövme gösterileri gerçekleştirilecek. Aşıklar şöleni adı altında gerçekleştirilecek gösterilerde aşıklar karşılıklı saz çalarak mani söyleyecekler. 

Sergide kutnu kumaş yapımından ve marküteri yapımına, ipek dokumadan taş baskıya, topaç yapımından cam üflemeye kadar 26 ayrı el sanatı tanıtılacak. 


Yarış ve gösteri tutkunları da festivalde


Festival yarış ve gösteri tutkunlarına da çeşitli aktiviteler sunacak. Ankara’nın değişik bölgelerinde gerçekleşecek otomobil yarışlarında dereceye girenlere ödüller verilecek. 

Ankara Alışveriş Festivali kapsamında Anadolu’nun kaybolan meslekleri ve Ahilik konulu bir resim sergisi açılacak. Fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşan gezici sergi, Ankara’nın çeşitli bölgelerinde sanatseverlerle buluşacak. 


"Rekorların festivali"


Çiçek ekme rekor denemesinde aynı anda 650 kişi yan yana 3’er adet çiçek dikecek. Organizasyon kapsamında bin 500 metre uzunluğunda yapılacak pasta ile de en uzun pasta rekoru kırılmaya çalışılacak. Festivalin üçüncü rekor denemesi ise en uzun süreli defileyle gerçekleşecek. 


"Media Cup Futbol Turnuvası"


Ankara Alışveriş Festivali’nin üçüncüsü, geçmiş iki yıldaki gibi futbol turnuvasına da ev sahipliği yapacak. Medya kuruluşlarının katılacağı turnuva sonunda dereceye giren takımlara para ödülü verilecek. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, dünya üzerinde marka olmuş şehirler arasında turizm pastasından pay kapma yarışı yaşandığını anlatarak, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festivalin, Ankara’yı marka şehir yapma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. 




Dünya




Geri Dön