20 / 04 / 2024

Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos'ta!

Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos'ta!

Ankara Ticaret Odası’nın imza attığı Ankara Alışveriş Festivali (ASF-Ankara Shopping Fest) 29 Ağustos Cumartesi günü başlayacak. Festival’in başlama gongu, 28 Ağustos Cuma akşamı vurulacak.



Türkiye’yi yasa boğan terör olayları nedeniyle eğlenceye yönelik etkinlikleri iptal edilerek, ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk projeleri ile kültür ve sanat organizasyonlarına yer verilen festival, 13 Eylül’e kadar devam edecek. 


TERÖRE PRİM VERMEYİZ


ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, eğlenceye yönelik etkinliklerin önemli bir kısmını festival programından çıkardıklarını ancak teröre prim vermemek için festivali iptal etmediklerini söyledi. Festivalin daha önce ilan edildiği gibi 29 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında yapılacağını belirten Bezci, “Festivali iptal etmek, teröre prim vermek anlamına gelir. Terörün amacı da zaten halkı korkuya ve paniğe sürüklemek, günlük hayatımızı felce uğratmaktır. Teröre prim vermeyiz” dedi. 


BEZCİ FESTİVALE DESTEK İSTEDİ


Alışveriş Festivali’nin Ankara’nın marka kent haline gelmesini ve daha çok turist çekmesini hedefleyen çok önemli bir etkinlik olduğunuvurgulayan Bezci, “Festival yoluyla Ankara’nın adını dünya çapında duyurmaya çalışıyoruz. Bunda da belli bir başarıyı yakaladığımıza inanıyorum” dedi. Bezci, Ankara’daki tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinefestivale destek vermeleri çağrısında bulundu. 

60 METRE MASADA REKOR DENEMESİ


Dördüncü kez düzenlenen Alışveriş Festivali’nde yine Guinness Rekorlar kitabına aday bir rekor denemesi yapılacak. Geçen yıl“Dünyanın En Çok Kişiyle Çiçek Soğanı Dikimi” rekorunu kırarak Ankara’nın adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdıklarını hatırlatan Bezci, bu yıl da binlerce çiçekle 60 metrelik masada en çok çiçekle aranjmandalında rekor denemesi yapacaklarını anlattıBezci, “2002 yılında İrlanda’nın 37 bin 500 çiçekle kırdığı rekoru egale etmek istiyoruz” dedi.


ATO Çiçekçiler ve Baharatçılar Komitesi Başkanı Yakup Özkılıç da 9 Eylül Çarşamba günü Ankamall Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe 20 çiçek ustası, 20 yardımcı, 25 gözlemci ve 5 hakemin refakat edeceğini belirterek, “Sloganımız41 bin çiçekle 41 bin kere maşallah… İrlanda’nın elinden rekoru alıp Ankara’nın adının bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesini arzuluyoruz” diye konuştu. Çiçekçilerin sabah saat 09.00’da başlayacak ve akşam saat 21.00’e kadar devam edecek rekor denemesini isteyen Ankaralılar izleyebilecek. 


FESTİVAL ETKİNLİKLERİ


Ankara Alışveriş Festivali kapsamında, Hediye Yağmuru,Ankara Kalesi Etkinlikleri, Gezici Çocuk Tiyatrosu,Aysun Kaba Stil Otobüsü ve Vitrin Yarışması,Kent Müzisyenleri ve Sokak Sanatı, Ritim Atölyesi, Medya Futbol Turnuvası,Kaybolmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi,Hafize Ayık Defilesi, Davul Şov, Otistik Gençler Masa Tenisi Turnuvası, Zihinsel Engelli Çocuklar Dans Gösterisi ve Perküsyon Şovu, SERÇEV (SerebralPalsili Çocuklar Derneği) Gezici Fotoğraf Sergisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. 


GÖKTEN HEDİYE YAĞACAK


“Hediye Yağmuru” etkinliği kapsamında, dış mekanlarda ve alışveriş merkezlerinde, beklenmedik anlarda “drone” cihazı ile havadan küçük paraşütlerle sürpriz hediyeler bırakılacak. Beklenmedik anlarda uçarak gelen hediye yağmuru Ankaralılara keyifli ve kazançlı anlar yaşatacak. 


ANKARA KALESİ ETKİNLİKLERİ


Festival boyunca Marka Şehir  Ankara  Derneği (MARŞAD) ile birlikte Ankara Kalesi ve çevresinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda, modacı Ahmet Özceyhan’ın Anadolu RüzgarıDefilesi, su kabağı objeleri, profesyonel tren maketleri, ebru sanatı sergisi, mehteran ve seğmen gösterileri, oryantiring(yön bulma) müsabakası, Önder Sürenkök Klasik Otomobil Sergisi, Romanya’daki Türk Halıları Fotoğrafları Sergisi, karma resim sergisi, seramik sergisi ve Dericizade Eski Ankara Fotoğrafları Sergisi yapılacak. 


GEZİCİ ÇOCUK TİYATROSU


Ankara ShoppingFest’te çocuklar da unutulmadı. Festival boyunca Sincan Şehir Tiyatrosu semtsemt gezerek“Keloğlan İsrafa Karşı” oyununu sergileyecek. Çocuklara eğlenceli vakit geçirtmenin amaçlandığı tiyatro oyununda bir yandan da geleceğin yetişkinleri olan çocuklara israf yapmamaları öğretilecek. 


Stil danışmanıAysun Kaba, özel olarak tasarlanmış stil otobüsü ile her gün Ankara’nın farklı semtlerinidolaşarak kadınlara cilt, el, ayak ve diş bakımı, giyim gibi konularda önerilerde bulunacak.


SERÇEV’DEN GEZİCİ SERGİ


Ankara Alışveriş Festivali geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Festivalde,  SERÇEV (SerebralPalsili-Beyin Felçli Çocuklar Derneği) yararına sergi düzenlenecek. Sergide satılan fotoğrafların gelirleri SERÇEV’e bağışlanacak. 


Ankara Otizm Gençlik ve Spor Kulübü (OSEM) tarafından düzenlenecek olan masa tenisi turnuvasında ise otistik bireyler yarışacak. 


Festivalde, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı(ZİÇEV) tarafından düzenlenen zihinsel engelli çocuklar dans gösterisi ve perküsyon şovu da izlenebilecek. 


GELENEKSEL EL SANATLARI


Festival boyunca Metro Sanat Galerisi’nde Geleneksel El Sanatları sergilenecek. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılmasının amaçlandığı sergide, Keşan dokumadan bakır işlemeye kadar unutulmaya yüz tutmuş bir çok  el sanatı uygulamalı olarak Başkentlilere sunulacak. 


FUTBOL TURNUVASI


Festival süresince basın kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen bir de futbol turnuvası gerçekleşecek. Media Cup adı verilen futbol turnuvasında 32 takım liderlik için yarışacak. Öveçler Vadisi’nde yer alan Öveçler Halı Saha’dagerçekleşecek futbol müsabakalarını isteyen Ankaralılar izleyebilecek.


ÇEKİLİŞLE BMW İ8VE JEEP HEDİYE EDİLECEK


Ankara Alışveriş Festivali sırasında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çekilişle otomobil hediye edilecek. Alışveriş Festivali boyunca kredi kartı ve banka kartı ile 50 TL’lik alışveriş yapan vatandaşlar, her 50 TL için bir kura numarası almaya hak kazanacak. Bankalararası Kart Merkezi’nin organizasyonu Milli Piyango İdaresi’nin denetiminde yapılacak çekilişler sonucu bir BMV i8, dörtJeep Renegade olmak üzere 5 adet lüks otomobil sahiplerini bulacak. 


Geri Dön