16 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'a metro ve teleferik geliyor!

Ankara Altındağ'a metro ve teleferik geliyor!

Ankara'da bir gün içinde 6 ilçedeki binlerce kişiye miting yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Altındağ'daki Siteler esnafına metro, teleferik, showroom ve AR-GE merkezi müjdesi verdi.



Ankara'da bir gün içinde 6 ilçedeki binlerce kişiye miting yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Altındağ'daki Siteler esnafına metro, teleferik, showroom ve AR-GE merkezi müjdesi verdi 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'nın Elmadağ, Altındağ, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan ve Polatlı ilçelerinde mitingler düzenledi. İlçelerdeki miting startını Elmadağ'da veren Başbakan Davutoğlu, Altındağ Siteler Kavaklar Meydam'nda yaklaşık 10 bin kişiye seçim otobüsü üzerinden seslendi. Mitingde Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Ali Babacan,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve AK Parti Ankara milletvekili adayları hazır bulundu.

 

SİTELER'E METRO VE TELEFERİK 


Altındağ'daki siteler esnafının "Metro metro"diye slogan atmasıyla birlikte esnafa 4 müjde birden veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Belediye başkanımızla konuşacağım. Ankara'da metro olurda sitelere gelmeden o metro biter mi? Sitelerle biz gurur duyuyoruz. Sadece metro değil sitelere ayrıca müjdelerim var. 1 sitelere metro getireceğiz. 2 Melih Bey ile konuştum. İnşallah teleferik de gelecek. 3 eskiden beri talebiniz olduğunu biliyorum. Sitelerde shovvroom yapıyoruz. Burayı modernleştireceğiz. 4 sitelerde AR-GE merkezleri kuracağız" dedi. 


ALTINDAĞ'I İHYA EDECEĞİZ 


Ankara'nın ekonomik kalbi olan siteleri en çağdaş imkânlara kavuşturacağız diye konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Burası ekonomimizin atar damarı. Burası emekçilerimizin merkezidir. 

Sitelerde huzur olmazsa Ankara'da huzur olmaz. 

Sitelerde bereket olmazsa hem Ankara'da hem Türkiye de bereket olmaz. Bunun için biz 10 Nisan da sizlerle beraber olduk ve buradan yola çıktık. 

Dolayısı ile tarihi Altındağ'ı ihya edeceğiz. Burayı ekonomik merkez olarak yeniden tanzim edeceğiz "şeklinde konuştu. 


TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK 


Altındağ'da tapu sorununu çözdüklerini belirten Davutoğlu, "Çinçin'de 13 noktada kentsel dönüşüm yaptık. 40 bin gecekondu yıkıldı. Hiç bir vatandaşımız en ufak bir sıkıntı çekmedi. 30 yıllık tapu problemlerini çözdük. Bu kentsel projelerin dönüşümü içerisinde eskiden asayiş ile anılan Çinçin şimdi kültür merkezleri, müftülük, cami ve gençlik spor merkezleri var. Yepyeni bir Altındağ'ı hep beraber inşa ediyoruz inşallah. Bütün bunların yürüyebilmesi için 7 Haziran da çok güçlü bir AK Parti iktidarı devam etmesi lazım. Yeni anayasayı yaratabilmek için, Altındağ'da olduğu gibi tüm tarihi mirasımıza sahip çıkabilmek için, sitelerde olduğu gibi ekonomik hayatımıza bereket vermek için 7 Haziran'da yeni Türkiye'ye "Evet" demeliyiz'diye konuştu. 


BÜYÜK PROJELERE İMZA ATIYORUZ 


Türkiye'deki ve Ankara'daki dev projelerin devam edebilmesi için siyasi istikrarın şart olduğunu ifade eden Davutoğlu, " Daha önce Anakara'da metro sınırlıydı. Şimdi Esenboğa ile Kızılay birbirine bağlanacak. Tüm bu kalkınmanın devam edebilmesi için şimdi ikinci yarı başlıyor.Bu istikrarın sürmesi ile birlikte 2023'te Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girecek" dedi. Ankara'nın önceden ikiye ayrıldığını söyleyen Ahmet Davutoğlu, " Eskiden Ankara "Sıhhiye üstü Sıhhiye altı" olarak ikiye ayrılırdı. Altındağlılar ikinci sınıf olarak gösterilirdi. Şimdi bütün Altındağ'da öyle hizmetler yaptık ki artık "Sıhhiye altı Sıhhiye üstü" diye birşey kalmadı. Ayrıcalıkları kaldırarak Ankara'yı bütün milletin başkenti yaptık" ifadelerini kullandı. 


Sabah Ankara


Geri Dön