24 / 04 / 2024

Ankara Bilkent Şehir Hastaneleri 2016'da açılacak!

Ankara Bilkent Şehir Hastaneleri 2016'da açılacak!

Doç. Dr. Halil İbrahim Yakut, Ankaralıların merakla beklediği şehir hastaneleri ile ilgili müjdeyi verdi. Ankara'da yapımı devam eden 3 bin 600 yatak kapasiteli Bilkent Şehir Hastaneleri'nin önümüzdeki yıl hizmete gireceğini açıkladı.



Sağlık Bakanlığı  Ankara  3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Halil İbrahim Yakut, Ankaralıların merakla beklediği şehir hastaneleri ile ilgili müjdeyi verdi. Yakut,"Bilkent Şehir Hastaneleri projesi fiziksel yetersizlikleri ortadan kaldıracak, 3 bin 600 yataklı dev bir sağlık kompleksidir. 2016 yılının ortalarında Bilkent Şehir Hastaneleri sağlık kompleksi faaliyete geçecek ve Ankara sağlıkta da başkent olacak" dedi. 


"AKSAKLIKLARI GİDERECEK" 

Ankara'daki mevcut hastanelerin fiziksel olarak yeterli olmadığını vurgulayan Yakut, "Bina yetersizliği ve dağınık yapı sorun teşkil etmektedir. Hasta konforuna yönelik eksiklikler ve tıbbı cihaz donanımı konusunda eksikliklere hizmet sunumunda aksaklıklara neden olmaktadır. Tüm çalışanlarımızın fiziksel olarak yetersiz mekânlarda hizmet vermeye çalışmaları hizmetin kalitesini düşürmektedir. Şehir hastaneleri projesi bu ve benzeri aksaklıkların giderilerek vatandaşlarımıza daha kaliteli ve güzel hizmet sunmak anlayışından doğmuştur" diye konuştu. Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel hastane, Kardiyovasküler, Ortopedi ve Nörolojik bilimler, Kadın Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Psikiyatri ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastaneleri sağlık projesinin içerisinde hizmet verecek bölümlerdir. Hekimler açısından en yeni tıbbı cihazlar ile donatılmış klinik laboratuvarlar ve görüntüleme cihazları ile teşhis ve tedavi kolaylıkları oluşacaktır. Hemşire ve diğer yardımcı sağlık personellerinin çalışma şartları ve konforu artacaktır. 


Sabah


Geri Dön