27 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi 2016'da açılacak!

Bilişim Vadisi 2016'da açılacak!

Sanayi Bakanlığı'nın hazırladığı Ar-Ge Paketi bugün EKK'ya geliyor. Pakete göre, tasarımı desteklemek için özel fon kurulacak. Bilişim Vadisi 2016'da açılacak, OSB'ler ve TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak...




Sanayi Bakanlığı'nın hazırladığı Ar-Ge Paketi bugün EKK'ya geliyor. Pakete göre, tasarımı desteklemek için özel fon kurulacak. Bilişim Vadisi 2016'da açılacak, OSB'ler ve TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak

Hükümet, büyüme stratejisinin önemli ayağını oluşturan teknoloji ve yenilik geliştirme kapasitesinin artırılması konusunda kolları sıvadı. Bugün, Ar-Ge Reform Paketi, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunulacak. Yarın da yerli otomobilin dördüncü prototipi görücüye çıkacak. 


ÖZEL FON KURULA CAK 

EKK'da görüşüldükten sonra Meclis'e gelmesi beklenen Ar-Ge Reform Paketi'ne göre, araştırma-geliştirme ve tasarım alanında erken aşamaya yönelik destek fonu kurulacak. Yenilikçi girişimcinin projelerini yaşama geçirmesi için kredi garanti mekanizması oluşturulacak. TÜBİTAK yeniden yapılandırılarak, özel sektöre destek veren kurum haline getirilecek. Bilişim Vadisi'nin ilk etabı Temmuz 2016'da kapılarını açacak. Üretim Reform Paketi kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yeniden yapılandırılacak. Araştırma projelerinde yabancı uzmana kolaylık getirilecek. 



'AR-GE PROJELERİNİN KALİTESİ SORUNLU'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geleceğin teknolojilerine yatırımın büyük önem taşıdığını belirterek, "Türkiye artık sürümden, ucuz iş gücünden faydalanarak büyüyemez" dedi. Son 1.5 yılda Ar-Ge merkezi sayısının yüzde 50 arttığını hatırlatan Işık, kaynak sorunu bulunmadığını ancak proje kalitesi sıkıntısı yaşandığını söyledi.



Sabah




Geri Dön