20 / 04 / 2024

osbler yeniden mi yapılandırılacak

osbler yeniden mi yapılandırılacak

Sanayi Bakanlığı'nın hazırladığı Ar-Ge Paketi bugün EKK'ya geliyor. Pakete göre, tasarımı desteklemek için özel fon kurulacak. Bilişim Vadisi 2016'da açılacak, OSB'ler ve TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak...

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

Brent petrol yeniden tırmanıyor: Benzin ve motorine yeni zam gelecek mi? Sürücüler dikkat!

Brent petroldeki düşüşün ardından, benzin ve motorine geçtiğimiz hafta peş peşe gelen indirimlerin ardından sürücülerin yüzleri gülmüştü. Petrolde yükseliş yeniden başladı. Peki akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin ve motorin yeni haftaya nasıl başladı? 

Borsa İstanbul'da rota yeniden mi oluşturuluyor? Yatırımcıları neler bekliyor?

Borsa İstanbul'un izleyeceği süreç merakla araştırılıyor. Bu konuda, uzman isimlerden gelen açıklamalar da yakından takip ediliyor. Peki Borsa İstanbul'da rota yeniden mi oluşturuluyor?

Asgari ücrete ara zam Temmuz'dan önce gelir mi? Kulislerde şok gelişme! 

Seçimlerde 2'nci tur bekleniyorken, adaylar yeni ekonomik vaatleri ile seçmenlerin karşısına yeniden çıkacak. Asgari ücrete ara zam konusu da merak ediliyor. Peki asgari ücrete ara zam Temmuz'dan önce gelir mi? 

Bitcoin yeniden 30 bin dolar seviyelerini aştı! Kripto para birimlerinde yükseliş sürecek mi?

Küresel piyasalarda merkez bankalarının faiz artırımlarının sonuna gelindiğine ilişkin beklentiler kripto para birimlerini yeniden hareketlendirdi. Bitcoin 10 ay aradan sonra yeniden 30 bin dolar sınırını geçerken, Ethereum ise bin 918 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

Altında rota yeniden mi oluşturuluyor? Altın 2 bin doları ne zaman aşacak? İşte uzmanların tahminleri…

ABD’de başlayan bankacılık krizinin ardından piyasalarda yaşanan panik havası ile birlikte altına olan talep arttı. Bankacılık krizinin başlangıcından bugüne geçen 11 günlük süreçte ons altın yüzde 8 oranında değer kazandı. Peki, önümüzdeki süreçte altın nasıl bir rota izleyecek?

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündem oldu. İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak? 

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Asgari ücrette ara zam depremi! Duyan herkes buz kesti! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Hemen bakın!

Asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündeme geldi. Duyan herkes buz kesti! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 

osbler yeniden mi yapılandırılacak Haberi

osbler yeniden mi yapılandırılacak


Sanayi Bakanlığı'nın hazırladığı Ar-Ge Paketi bugün EKK'ya geliyor. Pakete göre, tasarımı desteklemek için özel fon kurulacak. Bilişim Vadisi 2016'da açılacak, OSB'ler ve TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak

Hükümet, büyüme stratejisinin önemli ayağını oluşturan teknoloji ve yenilik geliştirme kapasitesinin artırılması konusunda kolları sıvadı. Bugün, Ar-Ge Reform Paketi, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunulacak. Yarın da yerli otomobilin dördüncü prototipi görücüye çıkacak. 


ÖZEL FON KURULA CAK 

EKK'da görüşüldükten sonra Meclis'e gelmesi beklenen Ar-Ge Reform Paketi'ne göre, araştırma-geliştirme ve tasarım alanında erken aşamaya yönelik destek fonu kurulacak. Yenilikçi girişimcinin projelerini yaşama geçirmesi için kredi garanti mekanizması oluşturulacak. TÜBİTAK yeniden yapılandırılarak, özel sektöre destek veren kurum haline getirilecek. Bilişim Vadisi'nin ilk etabı Temmuz 2016'da kapılarını açacak. Üretim Reform Paketi kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yeniden yapılandırılacak. Araştırma projelerinde yabancı...