20 / 04 / 2024

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016'da açılacak!

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016'da açılacak!

Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 75'e yakını tamamlanırken, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, camiyi 1 Temmuz 2016'da açmayı hedeflediklerini dile getirdi.



Yurtdışından öğrenciler staj yapıyor 

Bunların arasında akademisyenlerin de bulunduğunu kaydeden Ergin Külünk, "Mesela Belçika'dan bir teknik üniversiteden gelenler oldu. Hollanda'da üniversitede okuyan 2 kız öğrenci, Erasmus yoluyla inşaatımızda staj yapıyor. Hollanda'dan başka talebe arkadaşlarımız da geliyor" şeklinde konuştu. 


Külünk, cami inşaatında iş güvenliğinin üst düzeyde olduğunu belirterek, "Yanılmıyorsam 8 iş güvenliği uzmanı sahada sürekli denetleme yapıyor. Ayrıca, inşaat alanında 24 saat ambulans duruyor. Gündüzleri de bir doktor sürekli burada bulunuyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 75'e yakını tamamlandı. İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, temeli 6 Ağustos 2013te atılan Çamlıca Camisi'nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Caminin kaba inşaatının yüzde 75'ine yakınının tamamlandığını anlatan Külünk, inşaatta yaklaşık 350 kişilik bir ekibin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını aktardı. 


Camiyi, cuma günü ve kadir gecesine denk gelen 1 Temmuz 2016'da açmayı hedeflediklerini dile getiren Külünk, "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Caminin kaba inşaatının yaklaşık yüzde 75'ini tamamlamış bulunuyoruz. Bunun yanında da atölyelerde, ince inşaatla alakalı ahşap, mermer, seramik, çini gibi ürünlerin üretimleri devam ediyor" dedi. Külünk, caminin 3 bin 500 araçlık kapalı otoparkının kaba inşaatının bittiğini dile getirerek, şunları aktardı: "Şu anda otoparkın boya çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, 11 bin metrekarelik müzemizin, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisinin inşaatları tamamlandı. Bunların yanında, 3 bin metrekarelik kütüphane ile 3 bin 500 metrekarelik konferans salonu bitmek üzere. Avludaki kemer ve kubbe çalışmaları devam ediyor. Sanat atölyelerimizin duvarları örülüyor. Cami içindeki son cemaat yeri, fil ayakları ve mahfil katlarının inşaatları devam ediyor." 


Yeni Akit


Geri Dön