26 / 04 / 2024

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016’da ibadete açılacak!

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016’da ibadete açılacak!

Cumhuriyet tarihinde insaa edilen en büyük cami özelliğine sahip Camlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Cami 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılacak" dedi.




Çamlıca Camii’nin inşaatı hızla ilerliyor. Yüzde 60’ı tamamlanan caminin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çalışmalarda gelinen noktayı şöyle anlattı: “Aynı anda, 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere toplamda 60 bin kişinin ibadet edebileceği caminin projesi, Çamlıca Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kontrolünde yürüyor. Tamamen vatandaşların, hayırseverlerin bağışıyla yapılıyor. Tamamlandığında sadece bir cami değil, İslami eserler müzesi ve caminin etrafında muazzam bir rekreasyon olacak. Yani adeta Üsküdar’ımıza yeni bir park yapılıyor.”


Çamlıca Camii’nin 6 minareli olacağını da belirten Başkan Türkmen, “İnşallah Büyük Çamlıca Tepesi’ndeki anten kirliliği de kaldırılacak. Antenler, Büyük Çamlıca’dan alınarak boş bir alanda tek çatı altında toplanacak. 6 Ağustos 2013’te temeli atılan caminin alt katlarda bulunan otopark, sanat galerisi, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerinin kaba inşaatı bitti. A blok, namaz kılma seviyesine kadar yükseldi. B blokta ise kubbelerin yapımına başlandı. Açılışın 1 Temmuz 2016 günü Kadir Gecesi’nde yapılması planlanıyor” dedi.



HaberTürk




Geri Dön