28 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 



 Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak uygulama hayata geçirmeye devam ediyor.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait Mamak Araplar Mahallesi'nde bulunan ve uzun zamandır atıl halde olan blok halinde 5 taşınmazı 25 yıllığına Hacettepe Üniversitesine bedelsiz olarak tahsis etti.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Oy birliği ile kabul edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının 3'üncü oturumunda gündeme alınan Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edildi. Meclis’te kabul edilen karara göre; Mamak Araplar Mahallesi'nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan 38088 adada C-1, C-2, C-3, C-4 ile 38089 adada C-5 bloklarında yer alan tüm bağımsız bölümler mevcut durumuyla Hacettepe Üniversitesine tahsis edildi. 

400 konut 800 öğrenciye verilecek

Hacettepe Üniversitesi tarafından ‘Öğrenci Yurdu ve Konukevi’ olarak kullanılacak 5 blokta toplam 400 gayrimenkul bulunuyor. Her biri 2 üniversite öğrencisini barındırabilecek kapasiteye sahip 400 konuttan toplam 800 üniversite öğrencisi faydalanabilecek. Konutların Hacettepe Üniversitesine tahsisi kısa süre içinde tamamlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20 gayrimenkulünü satışa çıkardı!


Geri Dön