20 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ODTÜ arazilerine ilişkin açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ODTÜ arazilerine ilişkin açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, basında çıkan "ODTÜ yolundaki araziler satışa çıkarıldı" haberlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) "Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yolu projesi"ndeki bazı arazilerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığını, kendilerinin satışa çıkardığı arazilerin ise başka araziler olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABB'den yapılan açıklamada, bugün "ODTÜ yolu projesindeki bazı arazilerin satışa çıkarıldığı"na yönelik haber ve sosyal medya paylaşımlarının yapıldığı hatırlattı. 

Söz konusu haber ve paylaşımların dezenformasyon içerikli olduğu söyleyen açıklamada, şu bilgiler yer aldı: 

"Haberde yer alan ve satışı yapılacağı duyurulan 8 adet taşınmaz,  Ankara  Büyükşehir Belediyesince değil Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca satışa çıkarılmıştır. Belediyemizle hiçbir alakası yoktur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkarttığı araziler başka arazilerdir. Bu araziler, ODTÜ'yü ikiye bölen yol karşılığında ABB'ye verilen araziler değildir. ABB'nin yıllara sair hazineden yaklaşık 639 milyon Türk Lirası alacağına karşılık mahsuplaşmak amacıyla hazinece ABB'ye satış yetkisi verilen arazilerdir. Susuz bölgesindeki araziler de bunlardandır."

Ankara Büyükşehir Belediyesi nden ODTÜ arazilerine ilişkin açıklama!

Açıklamada, Atatürk Orman Çiftliğine (AOÇ) ait hiçbir gayrimenkulün ABB'nin satış listesinde yer almadığını ve AOÇ'ye ait taşınmazların tasarruf yetkisinin de zaten ABB'de olmadığını dile getirdi. 

ODTÜ yolu projesinin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde onaylanmadığı hatırlatılan açıklamada, bu yolun koruma amaçlı 1/25000, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının 2017'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı, planların yürürlüğünün mahkeme kararıyla sürdüğü belirtildi. ODTÜ'yü ikiye bölen "tünel yolun" yapımına yönelik şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesinde herhangi bir çalışmanın bulunmadığı belirtilen açıklamada, yolun imar planından kaldırılması için ilgili kurumlar nezdinde de girişimlerde bulunulduğu ifade edildi. 

ODTÜ kampüsünün imar planları değişti!


Geri Dön