20 / 04 / 2024

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.



Meclis'e gelen gündem maddesinde, Cumhuriyet Kulesi'nin de içinde bulunduğu alanda Keçiören Belediyesi Meclisi tarafından yapılan imar planı değişikliği görüşüldü. Keçiören Belediye Meclisi tarafından uygun görülmesinin ardından onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca ele alman 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, "planlama ilke ve esaslarına aykırı" bulundu. Komisyon'un "aykırı" raporu Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de oy çokluğu ile kabul edilerek, Keçiören Belediye Meclisi'nin kararı ret edilmiş oldu. 

Keçiören Belediye Meclisi tarafından aralarında Cumhuriyet Kulesi inşaatının bulunduğu yapılara ilişkin yeni bir imar plan değişikliği yapılmıştı. Ancak alman kararla Büyükşehir Belediye Meclisi, söz konusu kulenin yıkılması gerektiğine karar vererek, planın reddini uygun buldu. 


Anadolu


Geri Dön