19 / 04 / 2024

Ankara Demetevler kentsel dönüşümde ön plana alınmalı!

Ankara Demetevler kentsel dönüşümde ön plana alınmalı!

Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Gelgeç, kentsel dönüşüm çalışmalarının Başkent’in bazı bölgelerinde ön plana alınması gerektiğinin vurgu yaparak özellikle Demetevler’in bu anlamda listenin başında olduğuna dikkat çekti.



Uygulanması gereken kentsel dönüşüm çalışmalarının amacının yaşam kalite ve standardını yükseltmek olduğunun vurgusunu yapan Wind  Ankara  Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Gelgeç şunları söyledi “ Biliyorsunuz ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar yönetmeliğini değiştirdi. Değişen yönetmelik kapsamında artık kimse kafasına göre emsal arttıramayacak. Özellikle bu durumun örneklerini 1970’li yıllarda Demetevler’de yapılan konutlarda gördük. Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilerek bu bölge üzerinde yoğunlaşılması gerekiyor” dedi.


“Rant kaygısı güdülmemeli”

Kentsel dönüşüm projelerinde rant kaygısının olmaması gerektiğini anlatan Gelgeç “Özellikle 1970’li yıllarda yapılan binaların tekrardan günümüz şartlarına uygun bir hale getirilmesi gerekiyor. Bu yapıları en fazla Dametevler bölgesinde görüyoruz. Demetevler’in yanı sıra havaalanı yolu üzerinde de yeniden inşa edilmesi gereken konutlar bulunmakta. Bu noktada vatandaşlarımıza da çok büyük iş düşüyor. Ucuz konut alma önceliği bir kenara bırakılıp, binaların sağlam ve yaşam gereksinimlerini karşılayabilecek kalitede olmasına özen gösterilmeli ” diye konuştu.


Ankara’nın en gözde lokasyonu Çayyolu

Ankara’nın en gözde yerleşim yerleri arasında yer alan Çayyolu, son yıllarda konut sahibi olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği lokasyonlar içerisinde yer alıyor. Park Caddesi adı verilen, keyifli sosyal alanların bulunduğu popüler cadde de, Ankara’ya değer katan yerler arasında gösteriliyor. Park caddesinin hemen girişinde bulunan; Voga Mobilya A.Ş ve Taha İnşaat Adi Ortaklığı ile tamamlanma aşamasına gelen Wind Ankara ise muadilleri arasında isminden en çok söz ettiren proje olarak dikkat çekiyor. 1 adet kule içerisinde 19 daire ve müstakil villa konsepti ile 14 yerleşim alanı bulunan proje, toplamda 33 konuttan oluşuyor.


Geri Dön