26 / 04 / 2024

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nda son durum ne?

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nda son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu çalışmalarındaki son durumu anlattı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şimdiye kadar yaptıkları ve yapamadıkları icraatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Habertürk'te yer alan habere göre;  Ankara'daki icraatlerini açıklayan Mansur Yavaş, öncelikli hedeflerinin taahhüt ettikleri metro hattının bitirilmesi olduğuna dikkat çekti.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu nda son durum ne?

"Yönetime geldiğimizde nerelerin metrosunu yapabileceğini sorduk. Zaten metroları devlete yıkmışlar.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi metro yapma hakkını Ulaştırma Bakanlığı'na tümüyle devretmiş" diyen Yavaş,  "Biz Keçiören'den Havaalanı'na yapacağız diye bize izin vermediler. Biz sadece 800 metre kadar Söğütözü'ne giden bir de Mamak yapabilirsiniz dendi. Sadece Mamak'ı verdiler, 7.8 kilometre. Şu anda proje hazırlanıyor. Proje ihalesini yaptık. Proje yapılınca bakanlığa gidilecek, ÇED raporu alacak. Bana kalırsa göre sürem bitmeden hepsini bitirmeyi düşünüyorum. Bu hızla gidersek 2-3 tane istasyonu ancak yapabiliriz. Şu anda sondajlar vuruluyor. Bu arada kredi görüşmelerine devam ediyoruz." diye konuştu. 

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu nda son durum ne?

Yavaş, konuya ilişkin şunları kaydetti: 

"Niye izin verilmiyor? Tam gerekçesini bilemiyorum. Gökçek döneminde yapılamayan Keçiören ve Çayyolu projesini Ulaştırma Bakanlığı bitirdi. Bunların sözleşmesi yapılırken, demişler ki, metroyu Ulaştırma Bakanlığı yapsın, aldığı paradan belli bir oranla borç olarak ödesin. Bu eski dönemde 235 yıl sürüyor."

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!


Geri Dön